27 Eylül 2024 Cuma

15 Şubat'ı protesto eden Halil Şen bedenini ateşe verdi

Almanya'nın Dresden kentinde Halil Şen, PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümünde, İmralı'daki ağırlaştırılmış tecridi kınamak için bedenini ateşe vererek yaşamını yitirdi.

Almanya'nın Dresden kentinde Halil Şen PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük 15 Şubat 1999'da gerçekleşen uluslararası komplonun yıldönümünde, İmralı'daki ağırlaştırılmış tecridi kınamak için bedenini ateşe vererek yaşamını yitirdi.

Şen, eylem yeri olarak Dresden'deki eyalet Meclisi binası önünü seçti. DNA testi sonuçlarını bugün açıklayan polis, Cuma günü saat 13.30 sularında Dresden kent merkezinde bedenini ateşe verdikten kısa bir süre sonra yaşamını yitiren kişinin Halil Şen olduğunu tespit etti. Şen'in cenazesinin ailesine verilmesi bekleniyor.

Şen'in evinde bulunan mektupla, eylemi 15 Şubat'ın yıldönümünde İmralı'da devam eden tecridi protesto etmek için gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

 1971 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde doğan Şen'in kaleme aldığı mektupta şunlar belirtildi:

"Dünyanın neresinde olursa olsun yurtsever onurlu Kürt halkının evlatlarına, dostlarına saldırıyor, ortadan kaldırmaya çalışıyor. Buna karşı yurtsever Kürt halkı ve dostları başta değerler etrafında birleşerek, kaynaşarak her zamankinden fazla emek vererek bedeli ödeyerek, böyle Kürtlüğümüzle, dilimizle, tarihimizle, örf adetlerimizle Kürt halkı yurtsever onurlu olarak yaşayabiliriz. Bunları yapmazsak kayıp ederiz, insanlık kaybeder, buna izin vermeyelim. 45 yıllık PKK mücadelesi Kürt halkının mücadelesi  olduğu kadar, aynı zamanda bir insanlık mücadelesidir. İnsanlık önderi Serok Apo'ya karşı uluslararası komplonun 22. yılının günlerindeyiz. 23 yıla giriliyor, 15 Şubat 1999'da komploda yer alan bütün güçleri, işbirlikçileri nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Uluslararası komplocular ve işbirlikçilerine diyorum ki insanlık yaşadığı müddetçe insanlık önderi güneşimiz Serok Apo insanlık yolunu aydınlatacaktır. Bu da komploculara, işbirlikçilere ahd olsun. Güneşimiz Serok Apo 50 yıldır insanlığa yol gösteriyor ve aydınlatıyor, insanlığa sahip çıkıyor, sahip çıkmaya da devam edecektir. Onurlu özgürlük için bedel gereklidir, onurlu insanlar geçmişte bedel ödemiş, onurlu insan bundan sonra da bedel ödeyecek ve ödüyorlar."