27 Eylül 2024 Cuma

2023 Newroz programı belli oldu

Bu yıl "Her der Newroz, her dem azadî" şiarıyla 43 merkezde gerçekleştirilecek Newroz etkinliklerinin programı belli oldu. Maraş merkezli depremde yaşamını yitirenlere adanacak Newroz kutlamaları kapsamında ilk ateş Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılacak. İstanbul'da Newroz kutlaması 19 Mart, Diyarbakır'da ise 21 Mart günü düzenlenecek.

21 Mart Newroz Bayramı bu yıl "Her der Newroz her dem azadî" ve "Newroz ateşi ile özgürlüğe" şiarı ile gerçekleştirilecek. Maraş merkezli depremde yaşamını yitirenlere adanan 43 merkezde düzenlenecek Newroz'un ilk ateşi Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yakılacak.

16 Mart'ta Halepçe Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. 17 Mart'ta da Maraş merkezli depremlerin 40'ıncı günü olması nedeniyle etkinlikler düzenlenecek. Newroz'un finali ise 21 Mart'ta Amed'de gerçekleştirilecek. 43 merkezin yanı sıra tüm il, ilçe, köy ve beldelerde Newroz ateşi yakılarak, kutlamalar gerçekleştirilecek.

43 merkezde gerçekleştirilecek 2023 Newrozu'nun kent kent programı şöyle:

18 MART
Hakkari, Elazığ-Karakoçan, Ağrı-Patnos, Muş-Bulanık, Aydın-Germencik

19 MART
İstanbul, Van, Mardin-Kızıltepe, Hakkari-Yüksekova, Dersim, Bingöl, Batman, Siirt, Iğdır, Muş, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli-Gebze, Ağrı-Doğubayazıt, Bitlis-Tatvan, Sakarya-Arifiye

20 MART
Kars, Ağrı, Ardahan, Mardin-Nusaybin, Erzurum-Karayazı

21 MART
Diyarbakır, Şırnak-Cizre, Urfa-Viranşehir, Çanakkale.