29 Eylül 2024 Pazar

21 yaşındaki Rojin'den iki gündür haber alınamıyor

Van'da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten cuma gününden bu yana haber alınamıyor. Kabaiş ailesi yurt müdürünün ikinci gün kendilerine haber verdiğini aktararak suç duyurusunda bulunacakların söyledi. Kabaiş'in eşyaları sahil tarafında bulunurken aile kızlarının sudan korktuğuna dikkat çekti. Van Gölünde arama çalışmaları sürüyor. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'ten cuma akşamından bu yana haber alınamıyor. Üniversitenin kampüsünde bulunan Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu'nda kalan Kabaiş'in, cuma günü akşam yemeğinin ardından yurttan çıktığı ve o saatten beri kendisinden haber alınamadığı bilgisi ailesi tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kabaiş'in cüzdanı, telefonu, suyu ve kekini sahil tarafında bulundu. Kabaiş'in yurda dönmemesi üzerine arkadaşlarının kendisini aradığı ancak ulaşamadığı belirtildi. 
 
Aile ise Kabaiş'in, sudan korktuğu bilgisini de paylaşarak, "Kızım bir gün boyunca yurda gelmemiş, yurt müdürü ikinci gününde bizlere haber veriyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz yurt hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Van Gölü'nde Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından arama yapılırken polis ekipleri ise kamera kayıtlarını inceliyor. Kabaiş ailesi de çalışmaların olduğu yerde bekliyor.