29 Eylül 2024 Pazar

69 yaşındaki ağır hasta tutsak Bökü'nün tahliyesi istendi

Çok sayıda ameliyat geçiren 69 yaşındaki hasta tutsak Bökü'nün durumuna dikkat çekilen İzmir hasta tutsaklar eyleminde, hapishane ortamı, beslenmedeki yetersizliklerin altı çizildi. Eylemde, Bökü'nün derhal serbest bırakılması istendi.

İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, "Hasta mahpuslara özgürlük" şiarlı eylemlerinin 263.'sünde 1953 doğumlu Mesut Hayri Bökü'nün sağlık durumuna dikkat çekti. "Hasta mahpuslar ölüyor, susma, suça ortak olma" yazılı pankartla Konak'ta bulunan Eskisümerbank önünde düzenlenen eylemde, Bökü'nün "örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl hapis cezası verilerek Manisa T Tipi Hapishanesinde tutulduğu kaydedildi.

69 yaşındaki Bökü'nün hapishaneye girmeden böbrek, kasık fıtığı, bel fıtığı ve iki gözünden ameliyat olduğu belirtilen açıklamada, "Ayrıca tansiyon ve buna bağlı kalp rahatsızlığı geçirmiştir. Şu anda şeker, prostat büyümesi, dizlerinden kaynaklı yürüme zorluğu, karaciğer yağlanması ve büyümesi rahatsızlıkları bulunmaktadır. Beslenmesine dikkat edilmediği zaman barsak floralarında sorunlar yaşamaktadır. Ayrıca en son yapılan tahlillerde kolestrolü sınırda çıkmaktadır" denildi.

Bu rahatsızlıklar için ilaç kullanan Bökü'nün yaşı, hapishane ortamı, beslenmedeki yetersizlikler de dikkate alındığında hastalığın derinleşmemesi, bazı rahatsızlıklarının tekrar etmemesi için derhal serbest bırakılması istendi.