27 Eylül 2024 Cuma

Abide Kavşağı müteahhidine deprem konutları inşa ettirilecek

Urfa'da 15 kişinin yaşamını yitirdiği yağmurda çok sayıda araç ve insanın mahsur kaldığı Abide Köprülü Kavşağı viyadüklerini yapan Gürbağ İnşaat'a depreme dayanıklı konutlar yapacağı iddiasıyla Maraş'ta 863 konut inşaası ihalesi verildi.

Depremin ardından selin vurduğu ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği Urfa'da çok sayıda araç ve insanın mahsur kaldığı Abide Köprülü Kavşağı'nın müteahhitlerinden Gürbağ İnşaat, depremle yıkılan Maraş'ta 863 kalıcı konut yapmak üzere pazarlıkla iki ihale aldı.

218 MİLYON LİRA HİBE EDİLDİ
Şehrin merkezinde bulunan ve beş ayrı bulvarı birbirine bağlayan Abide Kavşağı 3 Aralık 2022'de Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. "Planlama ve mühendislik hataları var" uyarılarına rağmen sürdürülen kavşağın viyadüklerini inşa eden Ohitan isimli şirketin bağlı olduğu Gürbağ Group, çoğu pazarlık yöntemiyle kamudan aldığı ihalelerle tanınıyor.

Abide Köprülü Kavşağının OHİTAN'a önce 164 milyon TL'ye ihale edildiği, ardından mahkeme kararıyla tasfiye edilerek yine aynı şirkete 382 milyon liraya verildiği ortaya çıkmıştı.

Aralarında Samsun Şehir Hastanesi'nin de bulunduğu bazı hastaneler, Maliye Bakanlığı'nın yeni binası, baraj, hapishane ve çok sayıda TOKİ projesini verilen şirket, Maraş merkezli depremlerin ardından inşa edilecek konut ihalelerine de davet edildi.

24 Şubat günü Maraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine 258 konut inşa etmek için pazarlıkla ihale düzenlendi. Yaklaşık maliyeti 400 milyon TL olan konut, altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 399 milyon 721 bin liralık "makul teklif" Gürbağ İnşaat -MEDSAN Asfalt Ortaklığı'ndan geldi.

Maraş'ın Göksun İlçesi Yantepe Mahallesi'nde inşa edilecek 605 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi de 7 Mart'ta yapıldı. Altı şirketin katıldığı ihalede yaklaşık maliyet 1 milyar 144 milyon lira olarak belirlendi. Pazarlıkta maliyetin üstünde bir rakam olan 1 milyar 240 milyon liralık teklifte Gürbağ bulundu.