7 Ekim 2024 Pazartesi

Akbelen'de nöbet iki ayrı noktada devam edecek

Hem maden ocağına hem de yangın tehdidine rağmen nöbetlerine devam eden İkizköylüler, nöbetlerini iki ayrı noktada sürdürecek. 

Muğla Milas ilçesi İkizköy Mahallesi'nde bulunan Akbelen Ormanı'nda kurulmak istenen Linyit Maden Ocağı'na karşı bölge halkının yaklaşık bir aydır sürdürdüğü nöbet eylemine dün gece jandarma saldırdı. Köylüler alandan sürüklenerek ve darp edilerek çıkarılmalarına rağmen, jandarma barikatının önünde oturma eylemine devam etti. 

Saldırının duyulmasının ardından birçok il ve ilçeden dayanışma için alana gelişler devam etti. İkizköylüler alanı terk etmeyeceklerini kaydetti ve nöbeti devam ettireceklerinin altını çizdi. Köylüleri ziyaret eden Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığından yetkililerle görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından yangın tehlikesi nedeniyle temsili bir heyetin alanda nöbet tutması kararı alındı. Direnişten geri adım atmayan köylüler eylemi herkesin katılabileceği, nöbet alanına yakın farklı bir kamp alanında sürdürme kararı alırken, nöbet iki noktada devam edecek.