29 Eylül 2024 Pazar

Alınteri okurlarından eylem: Özgür basının kalemi yerde kalmayacak

Alınteri gazetesi okurları Ankara'nın en işlek caddelerine gözaltındaki gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar astı, "Kalemleri yerde kalmayacak, dayanışma yaşatır" dedi.

Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim'de evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan JINNEWS ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri, 3 gündür Ankara Emniyeti'nde tutuluyor. Gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Alınteri gazetesi okurları Ankara'da gazetecilerin fotoğraflarının olduğu pankartları kentin yoğun olduğu güzergahlara asarak, serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Mithatpaşa Caddesi ve Doksanaltılar Köprüsü'ne gazetecilerin fotoğraflarını asan Altınteri gazetesi okurları, gazetecilerin sesini ve gerçeklerin üstünü kapatmaya çalışanlara karşı özgür basının susmayacağını kaydetti.

Özgür basın çalışanlarıyla her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını belirten Alınteri gazetesi okurları, özgür basının kaleminin yerde kalmayacağını, faşist düzenin kalemini hep birlikte kırılacağını söyledi ve "Dayanışma yaşatır" mesajı verdi.