27 Eylül 2024 Cuma

Ankara Newrozu 19 Mart'ta Anıtpark'ta kutlanacak

19 Mart'ta Anıtpark'ta gerçekleşecek Newroza çağrı yapan Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidardan hesap soracaklarını kaydetti.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 19 Mart'ta "Her Der Newroz, Her Dem Azadi" ve "Newroz Ateşiyle Özgürlüğe" şiarlarıyla Anıtpark'ta kutlanacak Newroz'a çağrı amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube'de basın toplantısı düzenledi. "Newroz Ateşiyle Özgürlüğe" pankartının asıldığı toplantıda, İHD Ankara Şube Başkanı Sevil Turgut ve HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu'nun yanı sıra birçok kurum ve temsilcisi yer aldı.

Söz alan Sinemillioğlu, "Newroz'u bu yıl ağır bir yıkımın ve acının gölgesinde karşılıyoruz" dedi. Ülkeyi rant ve inşaat şantiyesi olarak dizayn etmeye çalışan iktidardan hesap sormak için 19 Mart'ta Anıtpark'a çağıran Sinemillioğlu, "Bu despot iktidarı, "jin, jiyan, azadÎ" ruhuyla Jina Emînî şahsında her yerde direnen kadınların mücadelesi tarihe gömecek" ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Devrimci Parti üyesi Enes Tekin, 16 Mart 1995'te gerçekleşen Gazi Katliamı'nın yıl dönümüne değinerek, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı'nın ve SGDF üyelerinin de aralarında olduğu 9 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Tekin, "Gençliğin örgütlü mücadelesine saldırırlar geri düşüreceğiniz düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Siper yoldaşlarımızı zindanlardan geri alacağız" dedi.