27 Eylül 2024 Cuma

Antakya'da enkazlar hala kaldırılmadı

Depremde büyük bir yıkımın yaşandığı Antakya'da enkazlar hala kaldırılmış değil. İnsanlar evlerindeki eşyalarını taşımaya çalışırken, kent merkezinde cadde üzerindeki binaların enkazların kaldırılması çalışması ise ağır aksak ilerliyor. İlçelerdeki enkazlar hala dururken, hasarlı binalar depremlerin sürdüğü kentte büyük bir tehlike oluşturuyor.

Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkım yaşanan Antakya'da yaşanan iki büyük depremde de yeni yıkımlar yaşandı. Kentte hasarsız bina yok denecek kadar az. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte insanlar yıkılma tehlikesi altındaki binaların arasında yaşam mücadelesi veriyor.

Birçok insana hala çadır ulaştırılmamış, enkaz kaldırma çalışmaları ise oldukça yavaş ilerliyor. Kent merkezinde cadde üzerindeki binaların enkazlarının kaldırılması çalışması halen sürerken, su serpilmediği için kent toz bulutu altında.

Antakya merkezli 6.4 ve 5.6 büyüklüğündeki iki depremde yeni yıkımların yaşandığı kentte, Defne, Samandağ gibi ilçelerde ise yıkılan ya da yıkılma tehlikesi altındaki binalarla ilgili çalışma hala başlatılmamış.