27 Eylül 2024 Cuma

Antep ve Maraş'ta 40'ıncı gün anması

Depremin 40'ıncı günü dolayısıyla İslahiye ve Elbistan'a gelen HDP heyeti, el ele verip hep birlikte yaraları sarma sözü verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 Şubat'ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin 40'ıncı günü dolayısıyla Antep'in İslahiye, Maraş'ın Elbistan ilçelerinde çadır ve mezarlıkları ziyaret etti.

İslahiye'deki anmaya, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile HDP Antep Eşbaşkanları katıldı. İlk önce mezarlık ziyaretinde bulunan heyet, burada yakınlarını yitiren ailelerle bir araya geldi. Daha sonra çadırları ziyaret eden heyet, halkın sorunlarını dinledi.

Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Bir kez daha 40'ıncı günde sizlerin acılarını paylaşmak istedik. Acılar paylaşıldıkça hafifler bunu biliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerimize ve halkımıza da baş sağlığı diliyoruz" dedi.

UCA: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Depremin merkez üssü Maraş'ın Elbistan ilçesinde de lokma dağıtıldı, depremde yaşamını yitirenler anıldı. Elbistan'daki anmaya, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ve HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen katıldı. Anmada, ilk olarak lokma duası okunarak, çerağ yakıldı.

HDP Milletvekili Uca, "40 gün geçti ama yaraya derman yok. Değil 40 gün 400 gün geçse bile bu yarayı unutmayacağız. Yaraları hep birlikte saracağız. Çadır ve kan satan Kızılay'dan beklentimiz yok" dedi.

HDP'li Zeynel Özen de, kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapıldığını vurguladı, "Toplanma alanlarına AVM'ler yapıldı. Bugün depremde ölen insanların katili bu zihniyettir. İnsanlarımız enkazın altında diri diri can verdi. Bu felaketten çıkmanın tek yolu yardımlaşma ve dayanışmadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yakılan çerağlar söndürülerek, lokma dağıtıldı.