22 Eylül 2024 Pazar

Asgari ücret tepkisi: Yoksulluğa mahkum değiliz, örgütlenelim

Patronların talebini yerine getirerek asgari ücreti 8 bin 500 lira açıklayan Erdoğan'a tepkiler sürüyor. Devrimci kurumlar ve siyasi partiler sefalete ve açlığa mahkum olmadıklarını, bu kölelik düzenini sokakta yükseltilecek mücadeleyle yıkılacağını kaydetti. ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, örgütlü mücadeleye çağırdı.

Her gün yeni zamlar gelirken halklar bir kez daha açlık ve yoksulluğa mahkum edildi. İşçi ve emekçilere kulak tıkayan iktidar patronların talebini kabul etti. 2023 için asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı.

Dayatılan sefalet ücretine karşı tepkiler sürüyor.

ÇERKEZOĞLU: MİLYONLAR AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu rakam Türkiye'nin içinden geçtiği en büyük yoksullaşma, pahalılık aş derdinin olduğu süreçte asgari ücretin ortalama ücret olduğu göz önüne alınmadan milyonlarca işçi ve ailesi yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadır" dedi.

GÜMÜŞTAŞ: SEFALET ÜCRETİNE MAHKUM DEĞİLİZ BİRLEŞELİM
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ise "2023'e sömürü ve savaş bütçesi hazırlayan AKP-MHP faşist bloku, 8.500 TL'lik #asgariücret belirlemesiyle milyonlarca işçiye açlığı dayatıyor. Savaş bütçesine, sefalet ücretine, sömürü ve kölelik düzenine mahkum değiliz. Emeğimiz ve özgürlüğümüz için birleşelim, örgütlenelim" sözleriyle dayatılan sefalete karşı örgütlenmeye, mücadeleye çağırdı.

SYKP: SEFALETE MAHKUM EDEN DÜZEN YIKILACAK
SYKP de "Emekçilerin faturalarını ödeyemeyişi, emeklilerin borç içinde yüzmesi, çocukların okula aç gitmesi hesaba katılmadı; bu rakamda yalnızca patronların ihtiyacı gözetildi! Bizleri sefalete mahkum eden bu düzen mutlaka yıkılacak" dedi.

SMF: YOKSULLUĞA MAHKUM DEĞİLİDİZ
SMF, "Asgari ücret tespit komisyonu, işçi sınıfını oyalayan bir tiyatrodur. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan #asgariücret'i 8500 TL olarak açıkladı. Bu, milyonlarca işçiyi yoksulluğa mahkum etmektedir. Patronlar kârlarından taviz vermezken işçilerin yoksullukla yetinmeleri isteniyor. Patronlar istiyor, devlet yerine getiriyor. #Asgariücret sefalet ücretidir. Emekçilerin, sömürü düzenini sona erdirmek için, örgütlenmekten başka yolu bulunmamaktadır. Yoksulluğa mahkum değiliz" dedi.

ALINTERİ: PATRONLAR GÜLMEYE DEVAM MI EDECEK
ALINTERİ, "Patronlar gülmeye devam mı edecek?! Yeni asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasından sonra TİSK Başkanı Burak Akkol 'sağolun efendim' dedi ve ekledi ‘Bu sürece sağduyulu yaklaşmak gerekir'" diyerek iktidarın sermayenin talebini yerine getirdiğini teşhir etti.

DEVRİMCİ PARTİ: SOKAKTA MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM
Devrimci Parti ise "Faşist Erdoğan iktidarı asgari ücreti 8.500 olarak açıkladı. İşçinin sırtındaki küfede şatafat içinde yaşayan Saray ve bir avuç asalak sermayedar var. Saray'ın işçilere reva gördüğü sefalete karşı sırtımızdaki küfeden kurtulmak için sokakta mücadeleyi yükseltelim" ifadelerini kullandı.