22 Eylül 2024 Pazar

Atan: İşkencecilere ölmediğim için mi soruşturma başlatmadınız

Ağaç A.Ş. önünde açıklama yapan Bilal Atan, işkenceciler işten atılana ve işe iadesi sağlanana kadar mücadele edeceğini kaydetti. Atan, dayanışma çağrısı yaptı.

Sendikalı olduğu için sistematik baskı gören, Ağaç A.Ş. yöneticileri tarafından kumpasa düşürülerek darp edilen ve üç gün hastanede tedavi gören, işten çıkarılan Bilal Atan'ın direnişi sürüyor. Atan, bugünkü açıklamasını Ağaç A.Ş. önünde yaptı. Atan'ın eylemine İşçi Emekçi Birliği de katıldı.

"İBB ve Ağaç A.Ş.'de işkence ve işten atmaya karşı direnişteyim" yazılı pankartın açıldığı eylemde söz alan Atan,  Müslim Turgut Özcan ve satılmış Teke başta olmak üzere dört yönetici tarafından bir odaya kapatılarak öldürmek amacıyla dövüldüğünü hatırlattı. Ne Ağaç A.Ş. ne de İBB'nin sorumlular hakkında soruşturma başlattığını kaydeden Atan, "Kısacası haksızlığa uğrayan ve hakkını arayan ben olmama rağmen soruşturması en hızlı tamamlanan ve işten atılan ben oldum" dedi.

'ÖLSEYDİM Mİ SUÇLULAR CEZALANDIRILACAKTI'
"Sorum şu ki eğer ben ölseydim mi soruşturma başlatılacaktı ve suçlular cezalandırılacaktı? Ölmediğim için suçlu ben mi oldum? Ben bir işçiyim aynı zamanda sendikada örgütlü bir işçiyim; işçidir döverim susar, köşesinde oturur diye mi düşündüler" sorularını yönelten Atan, bu durumu kabul etmediğini kimsenin de etmemesi gerektiğini vurguladı.

'KİMSE İŞÇİLERE PERVASIZLIKLA YAKLAŞAMAZ'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaletsizliği karşısında ses çıkaranların kendisi için tek kelime etmediğinin de altını çizen Atan, "Herkesin açıktan İBB'ye sormasını istiyoruz. İBB bu adaletsizlik karşısında neden sırtını işçilere dönmektedir? Ağaç AŞ'nin sahibi kimdir ve nasıl olur da binlerce işçiden daha kıymetli hale gelmiştir? Ağaç A.Ş. işçileri, tüm işçiler gibi insan onuruna yaraşır koşullarda çalışma ve insanca yaşamaya yetecek ücret talep etmektedir. Kimse biz işçilere, dövülür, sövülür, korkutulur, mobbing yapılır pervasızlığıyla yaklaşamaz" dedi.

'İŞKENCECİLER İŞTEN ATILSIN, İŞE İADEM SAĞLANSIN'
Kendisine işkence yapan Müslim Turgun Özcan ve Savaş Teke başta olmak üzere bu suça karışan herkesin işten atılmasını isteyen Atan, bir diğer talebinin de işe iade olduğunu yineledi.

İEB: BİLAL DİRENİŞİ SEÇTİ BİZ DE ONUN YANINDAYIZ
İşçi Emekçi  Birliği adına söz alan Hakan Dilmeç de Atan'ın maruz kaldıklarını hatırlattı ve şöyle devam etti: "Hiçbir işçi patron tarafından şiddete uğrayamaz ancak bunun karşısında örgütlü bir güçle, direnişle karşı durulur. Bilal Atan direnişi seçti biz de İEB olarak bu direnişini yanında yer alıyoruz."

Eylem, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Bilal Atan yalnız değildir", "İşkenceciler işten atılsın", "Bilal Atan işe dönsün", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganıyla sona erdi.