29 Eylül 2024 Pazar

Atılım okurları İzmir'de piknikte buluştu

Atılım gazetesinin 30. yıl çalışması kapsamında İzmir'de piknik düzenlendi. Ortak sofranın kurulduğu piknikte söz alan ESP PM üyesi Murat Çepni, emperyalistlerin ve siyonist İsrail'in saldırganlığına karşı mücadele çağrısı yaptı. Atılım gazetesi adına konuşan Nadiye Gürbüz, Atılım gazetesinin devrim ve sosyalizm mücadelesinde iyi örgütçü olduğuna dikkat çekerek, gazetenin daha fazla kitleye ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Atılım gazetesinin 30. yılında başlattığı "Şimdi Atılım zamanı" kampanyası kapsamında İzmir'de piknik düzenlendi.

Atılım okurlarının buluştuğu piknikte, devrim ve sosyalizm mücadelesinde, emperyalizme ve siyonist İsrail'e direnen Lübnan ve Filistin'de ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

ÇEPNİ: KATLEDİLEN HİZBULLAH LİDERLERİNİ ANIYORUM
Ardından söz alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi (PM) üyesi Murat Çepni söz aldı. 6 aylık tutsaklığın ardından kısa bir süre önce tahliye olan yoldaşlarını selamlayan Çepni, "Bu coğrafyada devrim ve sosyalizm mücadelesi yürütenlerin yolu mahpustan geçiyor. Ama yoldaşlarımız dışarıda olduğu gibi zindanda da mücadeleyi yükseltme kararlılığı içinde oldular. Nerede kalmıştık diyerek yeniden aramıza döndüler" dedi.

Lübnan'a yönelik İsrail'in işgal saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulunan Çepni, bölgenin kan deryasına döndüğünü, emperyalistler, siyonizm, bölge gerici devletleri ve faşist iktidarların ezilen halklara yönelik kapsamlı bir katliam ve soykırım politikası yürüttüklerini söyledi. Rojava Kürdistanı'nda bu katliamların yaşandığını, bir yıl içinde de 50 bine yakın Filistinlinin soykırım saldırısıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Çepni, "Siyonist İsrail emperyalist kapitalist sistemden aldığı güçle vahşice saldırıyor ve soykırım uyguluyor. Bir taraftan milyonlarca insan yerinden yurdundan edilirken, on binlercesi katledilirken, bir taraftan da suikastlarla hareketin önderlerine dönük imha politikası sürdürülüyor. En son Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah ve önder kadrolarına yönelik siyonist İsrail'in katliamı gerçekleşti. Onları da buradan anıyoruz" diye konuştu.

Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'i tarihte yenen ilk ve tek hareket olduğunu, Filistin halkıyla tutarlı bir şekilde dayanışarak, mücadele yürüttüğünü hatırlatan Çepni, emperyalizme ve siyonizme karşı tutarlı mücadele yürütenlerle yan yana olmanın önemine vurgu yaptı. Çepni, burjuva basın ve çevrelerin özellikle Hamas ve Hizbullah üzerinden geliştirdiği kara propagandanın dayanışmayı sekteye uğratmaya çalışanlara karşı ezilenlerin faşizme ve emperyalizmine karşı mücadelesinden bakmaya devam edeceklerini söyledi.

'ATILIM BÜYÜK BİR DAVANIN SÖZCÜSÜ'
Söz, eylem özgürlüğünün olmadığını hatırlatarak sosyalist basının önemine işaret eden Çepni, "Atılım sadece bir gazete değil, büyük bir davanın, mücadelenin sözcüsü. 30 yıllık tarihinde büyük mücadeleler yürüttü, büyük bedeller ödedi. Bu coğrafyada emek, demokrasi, özgürlük, adalet, devrim ve sosyalizm mücadelesinin bayrağı haline geldi. Bu tarihi yaratan yapıcıları, iradeyi selamlıyorum. İyi ki Atılım'ı yaratan irade var. Ve iyi ki bizler bu iradenin bir parçasıyız. Tüm işçi ve emekçilere, halklara 30. yılımız kutlu olsun" diye konuştu.

GÜRBÜZ: MİLİTAN BİR GAZETECİLİK YAPTIK
Ardından Atılım gazetesi adına Nadiye Gürbüz söz aldı. Piknikte buluşanların Atılım gazetesi ve mücadeleyi yaratanlar olduğunu söyleyen Gürbüz, "Yıllarca emek verdiğiniz bu mücadeleye hala emek vermeye devam ediyorsunuz" dedi. Atılım gazetesinin 30 yıl önce devrimcilerin, sosyalistlerin, komünistlerin yan yana gelişinin ardından geçmiş deneyimlerini birleştirerek mücadele birikimi yarattığını söyleyen Gürbüz, "Militan bir gazetecilik yaptık bu 30 yıl içinde. Çok sayıda devrimci, komünist yetiştirdi. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, ezilen halklar, Kürt ulusunun mücadelesi bakımından çizgi devrimciliğini sürdürdü gazetemiz. Halen daha bunu yapmaya çalışıyor" dedi.

'ATILIM'I OKUYALIM, OKUTALIM'
Atılım gazetesinin devrim iddiasına uygun bir şekilde hem genç devrimciler yetiştirdiğini, hem de işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri örgütleyen bir misyon üstlendiğini kaydeden Gürbüz, Atılım gazetesinin kitlelere ulaştırılmasında son dönemlerde yaşanan eksikliklerin giderilmesi için 30. yıl çalışmasının önemli bir yerde durduğuna vurgu yaptı. Gürbüz, "Bunu değiştirmek bizim, sizlerin elinde. Burada bulunan her bir yoldaşımızın gazetemizin böyle bir misyona sahip olduğunu bilerek davranması, okuması ve okutması, onun aracılığıyla kitlelerle ilişkisi kurması ihtiyacını bir kez daha hatırlatmış olalım" diye konuştu.

'MÜCADELEMİZE KATKI SUNUN'
Faşizmi yıkma hedefine uygun bir şekilde herkesin bu mücadeleye katkı sunması çağrısında bulunan Gürbüz, "Hepimizin yapabileceği bir şey var. 30. yıl çalışmamızda bu kararlılığı, birlikteliği, iradeyi yakalamak ve bunun için daha özel bir çabayla bir çalışma yürütmek istiyoruz" dedi.

'ÖLÜMSÜZLEŞEN ATILIM EMEKÇİLERİ YOL GÖSTERİYOR'
Atılım gazetesine yetiştirdiği ve Atılım'a emek veren Zeynel Yeşil, Bayram Namaz, Şenol Sağaltıcı ve Kutsiye Bozoklar'ın da aralarında bulunduğu ölümsüzleşen devrimcileri anan Gürbüz, "Onlar hem Atılım'ın çizgi devrimciliğini sürdürmesinde, hem de Atılım'ın mücadelesinin başka alanlarında taşınmasında çok önemli bir misyon üstlendiler. Bizim de nasıl bir yolda yürümemiz gerektiğini de gösterdiler. Devrimcilik belli fedakarlıklar istiyor. Hepimiz yaşadık bunları. Zorluklarını ve aynı zamanda güzelliklerini. Daha güzel günleri görebilmek ve daha güzel günlerde yan yana gelebilmek için mutlaka çoğalmaya, fikirlerimizi kitlelerle buluşturmaya, onları da aramıza katmaya ihtiyacımız var. 30. yıl çalışmamız buna vesile olmalı. Daha çok kadınlara gideceğiz, daha çok işçilere gideceğiz, daha çok ezilenlere gideceğiz" dedi.

'BU TARİHİ HEP BİRLİKTE YARATTIK, TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM'
Gürbüz son olarak, "Bu tarihi hep birlikte yarattık. Bu tarihin içinde hepimizin emeği var. Kendi emeğimize, tarihimize sahip çıkmalıyız" çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından kitle halaya ve horona durdu.

Dünya ve Türkiye-Kürdistan devrimci mücadele tarihinden soruların yer aldığı bilgi yarışmasının yapıldığı piknikte,  5 grup yöneltilen soruları yanıtladı. Bilgi yarışmasını Militan Gençlik grubu kazandı. Şiirlerin okunduğu piknikte, türküler ve marşlar söylendi.