27 Eylül 2024 Cuma

Bahçeli Amedspor'a ırkçı saldırıyı savundu: Kürtlerle ilişkilendirmek rezalettir

Amedspor'a yönelik ırkçı, faşist saldırıyı meşru gören faşist Bahçeli, "taşkınlık" yorumu yaptığı saldırının ahlaka aykırı olduğunu söyledi. "Bizim için Amed diye bir yer yoktur" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Çıkan olayların Kürtlerle ilişkilendirilmesi rezalettir."

MHP Genel Başkanı faşist Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Amedspor'a yönelik ırkçı, faşist saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Depremin ardından devlet gibi MHP de günlerce deprem bölgesine gitmemiş, gittiğinde ise Arap, Alevilerin yoğun olduğu Defne'de ırkçı yazılamalar yapmıştı. Bahçeli, bunlar olmamış gibi davranarak Cumhur İttifakı için "bu yıkımın altından kalkmaya mahir ve muktedirdir" yorumu yaptı.

Tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganına atıfta bulunan Bahçeli, "Depremi fırsat bilen ahlaksızlar seçimleri sabote etmek, kavga ortamını oluşturmak için teyakkuz halindedir" ithamında bulundu.

"Nefesimizin enselerinde olduğunu açıkça duyuruyorum" diye de tehdit eden Bahçeli, Bursa'da iki gün boyunca ırkçı, faşist saldırıya uğrayan, hayati tehlikelerine rağmen maça devam etmek zorunda kalan Amedspor'u ise yok saydı. Bahçeli, "Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası sırasında yaşanan taşkınlıkların sporun ahlakına aykırı olduğu hepinizin malumudur. Bizim için Amed diye bir yer yoktur. Bursa nasıl gözbebeğimiz ise Diyarbakır da gözbebeğimizdir. Çıkan olayların Kürtlerle ilişkilendirilmesi rezalettir" dedi.