29 Eylül 2024 Pazar

Bahçeli: HDP'nin siyasette yer almasına tahammül edemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim'deki bombalı saldırı sonrası HDP'yi hedef gösterdi ve Meclis'te yer almalarına "dayanamadıklarını" belirtti. Bahçeli ayrıca, saldırının iktidar tarafından yapıldığını söyleyenleri "casuslukla" suçladı, saldırının amacının Türkiye'nin 2023 vizyonunu baltalamak olduğunu kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin öncelikli sorununun terör olduğunu savunan Bahçeli, "Terör sorunu ülkemizin henüz kabuk bağlamamış yarasıdır. Zaman zaman kanatılan bu yara açık oldukça üzerine konmak için fırsat kollayan pek çok iç ve dış mahreçli haşerat odağı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Ekonomik güvenliğin ve toplumsal huzurun "terörle mücadeleden" alınacak kalıcı ve kesin sonuçlara bağlı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Türkiye ne zaman güçlü adımlarından söz ettirse, bölgesel ve küresel meselelere ne zaman müdahil olsa asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır" dedi.

Bahçeli, TBMM'de "terörist" görmeye dayanamadıklarını kaydetti. Öte yandan geçen hafta AKP-HDP görüşmesini "doğal ve olağan" gördüğünü söyleyerek kendisine sorulmasına tepki gösterdiğini unutan bahçeli, HDP ve CHP'yi hedef şu sözlerle hedef aldı: "Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır."

İstiklal Caddesi'ndeki saldırının PKK/YPG tarafından özel olarak eğitilmiş, Suriyeli bir kadının işi olduğu iddiasını tekrarlayan Bahçeli, "Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, Türkiye'ye gönderen sözde müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunların boyun eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Sınır ötesi operasyonlara karşı çıkan CHP ve HDP'nin bu patlamadan sorumlu olduğunu öne süren Bahçeli, sınırlardaki askeri operasyonlara ilişkin alınan kararların zamanlama bakımından tarihi olduğunu kaydetti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı tekrar hedef alan Bahçeli, "Türk askerine kimyasal silah iftirası atan, sonra da PKK'lı Karasu tarafından alkışlanan TTB Başkanı ile diğer bölücü terör yandaşları ihanetlerinin bedelini en ağır şekilde ödemek durumundadır. Vatansızlara bu aziz vatanın suyu da ekmeği de haramdır. Düşmana asla merhamet edilmeyecektir" ifadeleriyle Fincancı'yı "düşman" ilan etti.

HDP'nin taziye mesajıyla Millet İttifakı'nın taziye mesajı arasında bir fark bulunmadığını söyleyen Bahçeli, "Terörist Demirtaş'ı 'Serbest bırakacağım' diyen Kılıçdaroğlu'nun yumruğunu sıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. HDP neyse CHP odur" dedi.

ABD'nin taziye mesajını "sahte ve samimiyetsiz" olarak niteleyen Bahçeli, ABD'nin Suriye ve Irak'taki "terör örgütlerine" destek sağladığını savunarak, ABD'nin dost veya müttefik olmadığını kaydetti. Bahçeli, "Terörizmle hesaplaşmak emperyalizmin bizatihi varlığıyla hesaplaşmak demektir. Biz terörizmin kaynağını sınırlarımızın mücavir alanlarında değil, Washington başta olmak üzere yabancı ülkelerin başkentlerinde olduğunu, bunun da saklanacak gizlenecek bir yanının kalmadığını biliyor ve görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Taksim'deki bombalı saldırının Türkiye'nin bölgesel ve küresel başarılarını engelleme çabası taşıdığını iddia eden Bahçeli, İstiklal Caddesi saldırısını Gezi direnişi ve 6-8 Ekim Kobanê serhildanına benzetti. Bahçeli, "7 Haziran 2015'ten 1 Kasım 2015'e kadar denenen hunhar eylemlerin aynısıyla tekrarı için faaliyet halinde olanlara diyorum ki, geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır ve o gördüğünüz yer gömüldüğünüz yer olacaktır" dedi.

Türkiye'nin ekonomisinin, iç barış ve huzur ortamının hedef alındığını söyleyen Bahçeli, "Beyoğlu'nun en işlek caddesinin seçilmesi tesadüfi değildir. Terörizmin amacı korku üretmektir. Bunun yanında hayatın olağan akışını kesintiye uğratmaktır. Bu kanlı saldırının maksadı Türkiye'nin imajını, itibarını ve 2023 vizyonunu baltalamaktır" ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi saldırısını yaklaşan seçimlere işaret ederek iktidarın yaptığını söyleyenleri "namussuz" ve "casus" olarak suçlayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu sapık iddia ve iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi, Türk milleti ismiyle bir milleti olamaz, olamayacaktır. Bunlar hakkında teröristlere hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalı, doğduklarına bin pişman edilmelidir. Terörden korkmuyoruz, terörizmden çekinmiyoruz."