27 Eylül 2024 Cuma

Beşiktaş'ta insan hakları için barış zinciri oluşturuldu

İHD İstanbul Şubesi ve TİHV "İnsan Hakları İçin Barış İçin El Ele" şiarıyla insan zinciri oluşturdu. Etkinlikte insan hakları mücadelesinden vazgeçilmeyeceği vurgulanırken, "Devletler arası çıkar ilişkileri, insan haklarından üstün tutuluyor" denildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın (TİHV) düzenlediği İnsan Hakları Haftası'nın kapanış etkinliği kapsamında Beşiktaş Barbaros Parkı'nda insan zinciri oluşturdu.

'VERDİĞİMİZ MÜCADELE İNSAN OLMA MÜCADELESİDİR'
Burada konuşan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, dünya çapında insan haklarında gerileme olduğuna dikkat çekti ve devletler arası çıkar hesaplarının insan haklarından üstün tutulduğunu vurguladı.

İnsan haklarının yaşam devam ettiği sürece var olacağını ve gelişeceğini belirten Yoleri, devletlerin hakları herkese eşit olarak sağlama sorumluluğu olduğunu hatırlattı ve ekledi: "Dünyanın tüm değerleriyle yaşamdan yanayız. İnsan hakları mücadelesi, insanlık mücadelesidir. Verdiğimiz mücadele insan olma mücadelesidir."

Her geçen yılla beraber ülkede insan hakkı ihlallerinin arttığını belirten Yoleri, "Bu hafta insan hakları haftasıydı. Bugün itibariyle bitiyor ama bundan sonra da haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

'ONUR KORUMA MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ'
Ardından söz alan TİHV Yönetim Kurulu üyesi Ümit Biçer ise savaşın yarattığı sonuçlara karşı imza atılan sözleşmede bugün, dünyada savaşlarda eksilme olmadığı gibi yaşanan hak ihlallerinin de arttığını söyledi.

"Renk, ırk, ulus ve siyasi düşünceyi farklılaştırmayacağız" diyen Biçer, onur koruma mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Etkinlik atılan sloganların ardından sona erdi.