27 Eylül 2024 Cuma

Buldan: Bu anlayışın gitmesi için 14 Mayıs seçimleri fırsattır

HDP heyeti, deprem ve selin etkili olduğu Urfa'da halkla buluştu. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Piazza AVM'de incelemelerde bulundu. Büyük bir şovla toplanan 115 milyor TL'nin nerede olduğunu soran Buldan, halkı kaderine terk edenlerden kurtulmak için seçimlere işaret etti.

Ranta dayalı politikalar nedeniyle depremin ardından selde de yaşamını yitirenlerin olduğu Urfa'ya giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a, Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri eşlik etti.

Selden etkilenen Eyubiye ilçesindeki Piazza AVM'yi ziyaret eden Buldan, AVM'deki incelemelerin ardından açıklama yaptı.

Depremzedelerin yaralarını sarmayan iktidara karşı öfkeli olduklarını dile getiren Buldan, "Olayın üzerinden 40 gün geçti ama hala depremzedeler gıda yardımına, barınma yardımına ve birçok malzemeye ihtiyaç duyuyor. Halkların Demokratik Partisi olarak bütün kurullarımız ile birlikte; depremin yaşandığı andan itibaren halkımızla dayanışmayı, yaralarını birlikte sarmayı, acılarını paylaşmayı, bu anlamda birlikte olmayı bir görev ve sorumluluk olarak önümüze koyduk. İlk günden bu yana onlarla birlikteyiz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

'TOPLANAN 115 MİLYAR TL NEREDE?'
Konteyner ve çadır sorunları çözülmediği için halkın barınma sorunun devam ettiğini, su sorununun sürdüğünü hatırlatan Buldan, insanların yaşam alanlarını terk etmeye zorlandığını aktardı. Televizyonda büyük bir şov yapılarak 115 milyar TL toplandığını hatırlatan Buldan, "Toplanan 115 milyar TL nerededir?" diye sordu. Depremzedelere tek kuruş gitmediğini belirten Buldan, "Bunu kimlere verdiniz, nerelere dağıtınız?" diye ekledi.

Yaşananların hesabını sormayı sandığa havale eden Buldan, Urfa'da yaşanan selde 15, Adıyaman'da ise 2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin, "15 insan yaşamını yitirdi ancak toprak suya doydu" sözlerini akıl tutulması olarak nitelendiren Buldan, bakanın teselliyi insanların ölümünde aradığını belirterek, Urfa ve Adıyaman halkından özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yoğun yağışın ardından yaşanan ölümlerinin altyapı sorunlarının çözülmemesinden kaynaklandığını dile getiren Buldan, "Talanın, hırsızlığın, yolsuzluğun ülkeyi getirdiği hali hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. AVM'nin inşa edildiği yerin dere yatağına yakın bir yerde olması hangi mantığa sığar? İnsanlar hala buralarda cansız bedenler arıyor" dedi.

Dört gündür kente su verilmediğini söyleyen Buldan, Adıyaman ve Urfa'da AKP'li belediyelerin yolsuzluklarına, usulsüzlüklerine işaret etti.

Urfa'da insanların kaderlerine terk edildiğini belirten Buldan, 14 Mayıs seçimlerinin bu iktidardan kurtulmak için fırsat olduğunu söyledi.