29 Eylül 2024 Pazar

Buldan: İktidarın karanlık planlarına izin vermeyeceğiz

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Buldan, İstiklal Caddesinde gerçekleşen bombalı saldırıyı 2015'teki 10 Ekim Ankara Gar katliamından, Suruç katliamından, partisinin mitingine yönelik Diyarbakır'da gerçekleştirilen katliamdan, Antep'teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen sayısız saldırılardan bildiklerini ve tanıdıklarını dile getirdi. Buldan, "Algı operasyonlarıyla toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına, HDP olarak asla izin vermeyeceğiz" dedi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değiştirdi. İstiklal Caddesinde düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin konuşan Buldan, katliamın ilk anından itibaren manipülasyona başlayan, algı operasyonlarından medet uman aklın, sosyal medya karartması ve yayın yasağı ile Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini de engellemeye çalıştığını kaydetti.

Buldan, "Öncelikle belirtelim ki; partimiz bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen, Ankara'da, Suruç'ta, Diyarbakır meydanında bu şiddetin doğrudan hedefi haline gelen bir partidir. Gerekçesi ne olursa olsun, failleri kim olursa olsun bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durmuştur ve durmaktadır. Yurttaşları hedef alan bu insanlık düşmanı saldırıları kınamakta ve lanetlemektedir. Yaşadığımız büyük kayıpların ve derin acıların son bulması için mücadelemizi tam bir kararlılıkla sürdürmekteyiz"dedi.

Bu saldırıları 2015'teki 10 Ekim Ankara Gar katliamından, Suruç katliamından, partisinin mitingine yönelik Diyarbakır'da gerçekleştirilen katliamdan, Antep'teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle gerçekleştirilen sayısız saldırılardan bildiklerini ve tanıdıklarını dile getiren Buldan, "Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek siyaseti dizayn etme çabalarına da yabancı değiliz. Algı operasyonlarıyla toplumu kutuplaştırarak karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına, HDP olarak asla izin vermeyeceğiz. Ve tüm demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesi sürdüren kesimlere de çağrı yapıyoruz ve bu konuda ortak tutum sergilenmesinin elzem olduğunu belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaos planlarını boşa çıkarmanın yolunu, güçlü bir demokrasi programını bu ülkenin gerçeğine dönüştürmekten geçtiğinin altını çizen Buldan, "Siyasetin ve parlamentonun bu acı olaydan çıkaracağı sonuç, hamaset yarışı değil çözümsüzlük ve şiddet sarmalından ülkeyi ve toplumu bir an önce kurtaracak demokratik yolları birlikte tartışmak ve çözüm üretmek olmalıdır. Toplumu esir almaya çalışan kaos planlarını boşa çıkarmanın yolu, güçlü bir demokrasi programını bu ülkenin gerçeğine dönüştürmekten geçer. HDP yıllardır bunun mücadelesini yürütmekte, Türkiye'nin demokrasi yörüngesine oturması için var gücüyle çalışmaktadır" dedi.