27 Eylül 2024 Cuma

Buldan seçim bürosu açılışında açıkladı: Batman'da hedefimiz 5-0

Yeşil Sol Parti ile seçimlere girecek olan HDP seçim bürosu açılışlarını ve halka yeni partiyi tanıtma çalışmalarını sürdürüyor. Batman'da seçim bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batman hedefini 5-0 olarak açıkladı, "14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'nin Batman'da 5-0 yaparak bu ülkede en büyük oy oranını çıkaracağına yürekten inanıyoruz" dedi.

Yeşiller ve  Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Batman'da bulunan Bahçelievler Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılış öncesi kentteki bir düğün  salonunda iftar yemeği verildi.

Batman'daki büro açılışına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 21 yıllık AKP-MHP iktidarının zulüm ve hukuksuzluklarının son bulacağı bir seçim sonucu beklentisini dile getirdi, "Türkiye halkları başta Kürtler olmak üzere önemli bir tercih yapacak; ya aydınlık ile karanlık arasında yapılan tercihte aydınlığı seçecek ya da karanlığı seçecek ve bir kez daha AKP'nin iktidar olmasına vesile olacak. Ama ben inanıyorum ki artık Türkiye halkları ve Kürtler, bu 21 yılda yaşadıklarını, bu zulmü, baskıyı ve şiddeti bitirecek olan demokratik bir tercih yapacak. Yani bu seçim aynı zamanda demokrasi ile faşizm arasında yapılacak. İnsanlarımız demokrasiden yana oy kullanacaklar. İşte bunun için Yeşil Sol Parti'nin altına vuracağınız mühürle de gençlerin, kadınların, Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, farklı inançların, farklı mezheplerin ve bu ülkede ötekileştirilen herkesin yaşadıklarına artık son verilecek bir tercih yapılacak" dedi.

Deprem ve pandemide iktidarın halka yaşattıklarını hatırlatan Buldan, "İnsanları enkazın altında bırakanlar, bir bardak suya, bir lokma ekmeğe muhtaç edenler derslerini 14 Mayıs'ta sandıklarda alacak. Bu ülkede kadınlara kötülük yaptılar. Bu ülkede Kürtlere kötülük yaptılar. Çünkü bu iktidarın kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Demokrasi ve barış düşmanı olduklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

‘HDP'NİN YENİ ADRESİ YEŞİL SOL PARTİ'DİR'
Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürt partileriyle kurdukları ittifak, kadın örgütleriyle kurdukları ittifaklara işaret etti, gençleri yanlarına aldıkları söyledi, "HDP'nin yeni adresi Yeşil Sol Parti'dir" diyerek kapatma davası karşısında halkı seçeneksiz bırakmadıklarını vurguladı.

Cumhur İttifakı'na dahil olan Hizbulkontra parti HÜDAR-PAR'ı kastederek, "Herhangi bir suç örgütünü yanlarına aldılar diye hiçbir propaganda yapmayın" diyen Buldan şunları söyledi: "Çünkü bizim için esas suçlu olan AKP'nin ta kendisidir. AKP ve MHP'nin ta kendisidir. Bu ülkede onlar kadar suçlu kimse yok. Belediyelerimize kayyum atayanlar, Kürt halkının iradesine saygısızlık yapanlar, seçilmişlerimizi cezaevlerine gönderenler; Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı, Sebahat Tuncel'i, Gültan Kışanak'ı yıllardır cezaevinde tutanlar bizlere en büyük zulmü yaptılar, en büyük kötülüğü yaptılar. Bu kentte Yeşil Sol'dan başka hiçbir parti milletvekili çıkaracak güce sahip değildir."

Siyasi rakiplerinin AKP olduğunu söyledikten sonra "AKP ne kadar rakibimiz ise CHP de o kadar rakibimizdir" sözlerini ekleyen Buldan, "Gece gündüz çalışacağız, her eve gireceğiz, herkesin elini tutacağız. Herkesin yüreğine dokunacağız. Bizden olmayana anlatacağız. Yaşadıklarımızı anlatacağız. AKP'nin zulmünü anlatacağız. Yanımıza alacağımız her bir insan, ilk defa bize oy verecek olan herkes bizim için çok kıymetlidir" dedi.

Buldan, Türkiye genelinde 100'ün üzerinde vekil çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Yeşil Sol Parti olmadan hiçbir partinin Anayasayı değiştirme yetkisine sahip olamayacağını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, konuşmasını "14 Mayıs akşamı en güzel haberi ve büyük müjdeyi Batman'da alacağımıza inanıyorum" diyerek tamamladı.

Büro açılışı sırasında sık sık "Direne direnen kazanacağız", "Jin, jiyan, azadî", "Bijî serok Apo" sloganları atıldı. Yeşil Sol Parti bayrak ve flamaları taşıyan kadınlar Kürtçe stranlar eşliğinde, zılgıtlar ile halaya durdu.