Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Çepni, infaz düzenlemesi için "Özel harp düzenlemesidir, iktidarın gelecek korkusunun sonucudur" dedi.

" />
    29 Eylül 2024 Pazar

Çepni: İnfaz yasası özel harp düzenlemesidir

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Çepni, infaz düzenlemesi için "Özel harp düzenlemesidir, iktidarın gelecek korkusunun sonucudur" dedi.

HDP Milletvekili Murat Çepni, Meclis Genel Kurulu'nda devam eden İnfaz Yasa Tasarısı'na görüşmelerinde söz aldı.

Tasarının tutuklu ve hükümlüleri virüs tehlikesinden korumak için hazırlanmadığını belirtti, "İktidarın halka karşı mücadelesinin doğrudan bir ürünüdür" dedi. Çepni, "İktidar, 82 milyonun büyük bir çoğunluğunu ölüme terk etmiştir. Küçük bir azınlığı kurtarma derdindedir" diye konuştu.

Yüz binlerce işçinin bugün yeniden çalışma başladığını hatırlattı, "Çünkü iktidar için, şirketlerin karı, halk sağlığından daha değerlidir" dedi. İnfaz Yasası için "Çürümüş düzenin köşe taşlarını dışarıya çıkaracaklar" diyen Çepni, söz konusu düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunun altını çizdi. "Bu düzenleme, özel harp düzenlemesidir, iktidarın gelecek korkusunun sonucudur" diye konuştu. İnfaz eşitliğinden yana olduklarını belirtti, "Muhalifleri ölüme terk eden bu eşitsiz düzenlemeyi kabul etmiyoruz" dedi. İktidarın niyetinin "Saray'ın bekası" olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Çepni şöyle konuştu: "Siyasi mahpuslar, lütuf istemiyor. Anayasa'daki eşitlik ilkesine riayet edilmesini istiyor. Siyasi tutsaklar, faşist diktatörlük tarafından özgürlüklerinin gasp edilmesine itiraz ederken, tüm ezilen insanlığın özgürlüğü için mücadelesini kararlıca yürütmeye devam edeceklerdir." 

"Bu yasayla zafer kazandığınızı düşünmeyin" sözleriyle iktidara seslenen Çepni, konuşmasını şöyle tamamladı: "İşleyeceğiniz bu cinayet sonunuz olacaktır. İktidar, 'ekmek' diye gelip açlığı fırsat haline getirmeye başladığında bir parti olmaktan çıkmış, yok olmaya koşan bir suç örgütüne dönüşmüş durumdadır. Biz, buradayız, içeride ve dışarıda insanı, özgürlüğü ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz."