29 Eylül 2024 Pazar

Çepni'den İranlı Khajavi ile dayanışma

Ajansımıza yolladığı mektupla sesinin duyulmasını isteyen İranlı mülteci  Gholam Reza Khajavi'nin çağrısına HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni yanıt verdi. Çepni, Khajavi'nin mektubunu İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi ve Aydın Valiliği'ni de etiketleyerek paylaştı ve şöyle dedi: "İranlı Gholam Reza Khajavi 6 aydır Aydın GGM'de tutuluyor. Khajavi, İdam edilme riski olmasına rağmen İran'a gönderilmeye çalışılıyor."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, 6 aydır Aydın Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan ve idam cezası alma olasılığı bulunan İranlı Hristiyan Gholam Reza Khajavi'nin İran'a geri gönderilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

ETHA'da yayınlanan haberler aracılığıyla sesini duyurmaya çalışmıştı. Ülkesinde kadın ve çocuk hakları için mücadele etmesi nedeniyle hedef gösterilen ve 2009 yılında Türkiye'ye sığınan Khajavi, kadınları seks işçiliğine zorlayan bir çeteyi ihbar etmesi üzerine polis-çete işbirliğiyle İran'a gönderilmek isteniyor.

6 aydır GGM'de tutulan ve mülteci statüsü için İsviçre'ye başvuran Khajavi'ye İsviçre'den iki kez davetiye geldi. Ancak GGM, Khajavi'nin İsviçre'ye gitmesine izin vermedi.

Bugün ajansımıza mektup gönderen ve durumunu anlatan Khajavi, İran'a döndüğü takdirde idam ile cezalandıralacağını ve gönderilmesinin kesin olduğu yönünde tehdit edildiğini hatırlatarak kamuoyuna dayanışma ve yetkililere sesini duyma çağrısı yapmıştı.

Çepni, Khajavi'nin mektubunu İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi ve Aydın Valiliği'ni de etiketleyerek paylaştı ve şöyle dedi: "İranlı Gholam Reza Khajavi 6 aydır Aydın GGM'de tutuluyor. Khajavi, İdam edilme riski olmasına rağmen İran'a gönderilmeye çalışılıyor."