22 Eylül 2024 Pazar

Cizre Yıldırımı operasyonunda 40 çete yakalandı

QSD, Cizre Yıldırımı operasyonu kapsamında Til Birak'ta 40 DAİŞ çetesinin yakalandığını ve çetelerin yeni yıl kutlamalarını kana bulama planının boşa çıkarıldığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Cizre Yıldırımı operasyonun dördüncü gününde sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, çetelerin yeni yıl kutlamalarına yönelik saldırı planının engellendiği belirtildi, 40 çetenin yakalandığı duyuruldu.

Hol, Til Hemîs ve Til Birak ilçelerinde yapılan operasyonlar kapsamında bu sabah Til Birak'ta operasyon bölgelerinden uzaklaşıp yerini değiştirmeye çalışan çetelerin takibe alındığı, Hesekê bölgesinde saldırı düzenleyen ve mahkeme tarafından aranan 6 çetenin yakalandığı belirtildi.

Öte yandan, operasyon güçlerinin ilçenin doğusundaki mahallelerde bulunan üslere baskın yapacağını fark eden çetelerin ses bombası attığı ve 3 çetenin yakalandığı duyuruldu.

Operasyonun üçüncü gününün son saatleri ve dördüncü günün ilk saatlerinde toplam 40 çetenin yakalandığı belirtilen açıklamada, çetelerin kullandığı askeri kıyafet ve çok sayıda sahte belgeye de el konulduğu kaydedildi.