27 Eylül 2024 Cuma

CKŞ: Buazizi'nin vücudundaki ateşi tüm Ortadoğu'ya yayalım

CKŞ'li gençler, bedenini ateşe vererek Arap halk ayaklanmalarını başlatan Tunuslu genç seyyar satıcı Muhammed Buazizi'yi andı. Gençler, "Buazizi'yi anıyor ve direniş iradesini selamlıyoruz. Buazizi'nin vücudundaki ateşi birlikte yayalım ve demokratik bir Ortadoğu inşa edelim" çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), yoksulluğa karşı bedenini ateşe vererek isyan eden Tunuslu genç seyyar satıcı Muhammed Buazizi'yi andı, tüm Ortadoğu halklarına çağrı yaptı.

CKŞ'li gençler, Qamışlo'da bulunan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gençler, "İşgalcilere karşı yaşasın halkların birliği", "Ortadoğu'da devrim kazanacak", "Ne faşizm ne ihanet, biz kazanacağız" yazılı dövizler taşıdı.

CKŞ'li gençler yaptıkları açıklamada, Tunuslu genç Muhammed Buazizi'nin 17 Aralık 2010 tarihinde bedenini ateşe vererek Arap halk ayaklanmalarının kıvılcımını yaktığı belirtilen açıklamada, "Bu yangın zamanla büyüdü ve tüm Ortadoğu'ya yayıldı. Pekçok diktatör onlarca yıldır işgal ettikleri tahtlarını bırakıp kaçtı. Bu ateşle ezilen halkların ellerindeki devrim bayrağı büyüdü" denildi.

Ortadoğu halklarının Buazizi'nin yolunu takip ettiği vurgulanan açıklamada şöyle ifadelere yer verildi: "Arap halk ayaklanmalarının en önemli sonuçlarından biri, Ortadoğu'da ilk kez bir kadın devriminin yaratılmasıydı. Kadınlar ve gençler, feodalizm karanlığına ve tüm gerici saldırılara karşı devrimlerini oluşturdu. Emperyalistler ve gerici bölge devletleri, özellikle işgalci Türk devleti, Ortadoğu'yu aydınlatan bu yangından korktu. Emperyalistler devrim ateşinin artmaması için ülkemize saldırmaya başladı. Devrimimize tüm güç ve teknolojileriyle, açık ve gizli yollarla saldırdılar."

'BUAZİZİ'NİN ATEŞİNİ TÜM ORTADOĞU'YA YAYALIM'
Rojava devriminin tüm Ortadoğu'nun umut ışığı olduğu dile getirilen açıklamada, "Genç kadınlar ve erkekler kanlarıyla devrimimizi savundu, halka işgal saldırılarına ve erkek egemen zihniyete karşı savunuyoruz. Kadın ordusunda kadın devrimini savunuyoruz" denildi.

Devrimci Komünist Gençler açıklamanın sonunda şu çağrıyı dile getirdi: "CKŞ olarak, Muhammed Buazizi'in vücudundan yükselen ateşi harlıyoruz. O'nu anıyor ve direniş iradesini selamlıyoruz. Buazizi'nin vücudundaki ateşi birlikte tüm Ortadoğu'ya yayalım ve hep birlikte demokratik bir Ortadoğu inşa edelim."