27 Eylül 2024 Cuma

CKŞ: İşgalci AKP'ye direnen Boğaziçi öğrencilerine selam olsun

İşgal saldırıları ve özel savaş politikalarına karşı eylem yapan CKŞ üyeleri, faşist AKP iktidarına karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini selamladı, "Biz Rojavalı gençler, mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt gençliğini hedef alan özel savaş politikalarına karşı eylem yaptı.

Kadın Özgürlük Meydanı'nda yapılan eylemde sık sık, "Yaşasın Rojava kadın devrimimiz", "Kahrolsun faşizm" ve "Yaşasın sosyalizm" sloganları atıldı.

CKŞ adına açıklama yapan Julian Kobanê, büyük bedeller ödenerek yaratılan Rojava kadın devrimiyle ulusal ve demokratik haklar elde ettiklerini belirtti. Kobanê, "Devrimle, faşizmin halklar arasında yarattığı düşmanlığa karşı halkların kardeşliğini yarattık. Gençliğin geleceğini inşa etmesine olanak sağladık" dedi.

Kadınların erkek egemenliği karşısındaki tarihsel ezilmişliğine büyük darbeler vurulduğunu dile getiren Kobanê şöyle devam etti: "Kadınların her alanda eşit temsiliyetini sağladık. Kapitalizmin halkları köleleştirmesine karşı halkların kendi kendini yönetebileceği bir sistem kurduk. Faşist, zorbacı askeri orduya karşı halkların gönüllü askerlik yaptığı bir ordu kurduk. Burjuvazinin toplumda yarattığı eşitsizlik, adaletsizlik ve bireycilik gibi değersizleşmeye karşı insanı, adaleti ve toplumsal değerleri temel alan demokratik bir sistem kurduk. Ulusların asimile edilme politikalarına karşı ulusal kimliğimizle yaşama hakkımızı kazandık. Tüm bu kazanımlarımızı geliştirip büyütmek için büyük emekler veriyoruz."
 
'SONUNA KADAR BOĞAZİÇİ'NİN YANINDAYIZ'
CKŞ'li gençler adına konuşan Kobanê, başta Türkiye olmak üzere gerici bölge devletlerinin Rojava devrim topraklarına saldırılar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kobanê, "Emperyalistler ve bölge devletleri bir yandan askeri olarak saldırıp kazanımlarımızı yok etmeye çalışırken, bir yandan KDP ve ENKS gibi hainleşmiş düşkünleri kullanarak ulusal birliğimize saldırarak, burjuvaziye özendirme, toplumu değersizleştirme, ajanlaştırma, gençleri uyuşturucu ve hırsızlığa yönlendirerek, kirli savaş yöntemleriyle devrimimizi içeriden yıkma çabaları ve hayalleri içindeler" diye belirtti.

Kobanê açıklamanın devamında şunları belirtti: "Faşist AKP devleti, nasıl Rojava devrimine ve kazanılmış haklarımıza saldırıyorsa, aynı gerici ve karanlık zihniyetini eğitim alanında da uygulamaya çalışıyor. Ancak Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri bunu kabul etmeyeceklerini açıkça belirttiler. Biz de Rojavalı gençler olarak, onların işgalci AKP rejimine karşı bu devrimci mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız. Tüm bu saldırılara karşı, şehitlerimizin kanı ve emeğiyle yaratılan değerlerimizi savunacağımıza, işgal edilen topraklarımızı yeniden özgürleştirmek için savaşacağımıza ve Rojava kadın devrimini sosyalizm yolunda ilerletmek için mücadele edeceğimize söz veriyoruz."

CKŞ üyeleri açıklamanın ardından Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde açlık grevi eylemi yapan tutsaklarla dayanışmak için açılan çadırı ziyaret etti.