27 Eylül 2024 Cuma

Çorlu tren katliamı davası yine ertelendi

Çorlu tren katliamına ilişkin görülen duruşma temmuz ayına ertelendi. Aileler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300'den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin 13 sanıklı davanın 14. duruşması görüldü.

"Adalet istiyoruz" pankartıyla duruşma öncesi yürüyen aileler, katledilenlerin fotoğraflarını taşıdı ve sık sık "Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet", "Çorlu'nun hesabı sorulacak" ve "Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek" sloganları attı. Katledilenlerin isimlerini sayan aileler hep bir ağızdan, "Burada" ve "Adalet istiyoruz" dedi.

Katliamda torunu Oğuz Arda Sel'i ve oğlu Hakan Sel'i kaybeden Necmettin Sel, duruşmanın yapılacağı merkezin önüne gelindiğinde; 5 yıldır adalet aradıklarını söyledi.

Katliamda kardeşlerini, yeğenini ve kızını kaybeden Zeliha Bilgin de Yunanistan'da yaşanan tren kazası sonrası Ulaştırma Bakanı'nın istifasını hatırlattı. "Bizim ülkemizde 5 yıl önce ihmaller yüzünden 25 canımızı kurban verdik. 5 yıldır kim, ne yaptı? Adalet mi, kurum mu, Devlet Demiryolları mı, siyaset mi, ne yaptı? Hiçbir şey" diyen Bilgin, sözcüklerin tükendiğini dile getirdi.

Duruşma, sanık ve katılan yoklamasıyla başladı. Duruşmaya şikayetçi taraf ile sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşma 19 Temmuz 2023'e ertelendi.