26 Eylül 2024 Perşembe

Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı

Kayıp yakınları bu haftada da Galatasaray meydanında açıklama yapmak istedi. Polisin saldırdığı Cumartesi Anneleri, bir kez daha gözaltına alındı. 

Cumartesi Anneleri 944 hafta eyleminde bir kez daha polis saldırısıyla gözaltına alındı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kayıp yakınlarının her hafta Galatasaray meydanında yaptığı eyleme ilişkin yasaklamaya “ihlal” kararı vermesinin ardından aileler yeniden meydanda açıklamaya yapmaya çalışıyor. 

3 haftadır kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı olan Galatasaray'da eylem yapmalarının hak olduğunun altını çizen kayıp yakınları, AİHM kararına işaret ederek hukuksuzluğa dikkat çekiyor. 

Polis kayıp yakınlarını darp ederek gözaltına aldı. Bu sırada polise uyguladığı şiddetten dolayı tepki gösteren kayıp yakınlarına, "alın bunları" diye bağıran polis, "polis şiddet uygulamaz" iddiasında bulundu. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Zübeyde Tepe, Hanife Yıldız, İrfan Bilgin
Mikail Kırbayır, İkbal Eren Yarıcı, Ali Ocak, Besna Tosun, Ayşe Tepe, Hasan Karakoç, Hüseyin Ocak, Ali Tosun, Gülseren Yoleri, Fırat Akdeniz, Arat Dink, Sevil Turgut, Ümit Efe, Coşkun Üsterci, Veli Saçılık, Nazım Dikbaş, Hatice Korkmaz, Hünkar Yurtsever, Arzu Eriş, Elçin Dayanır, Bilal Yıldız, Taylan Bekin.

Cumartesi Anneleri ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.