27 Eylül 2024 Cuma

Depremde yakınlarını kaybedenler Köln'de bir araya geldi

Maraş merkezli depremde yakınlarını kaybedenler bir araya gelerek anma etkinliği düzenledi. Köln'de yapılan anmada, dayanışmanın büyütüleceği ve onbinlerce insanın ölümünden sorumlu olanlardan hesap sorulacağı vurgulandı.

Almanya'nın Köln kentinde İntersaal salonunda, depremde yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi. "Dayanışma yaşatır" pankartının asıldığı salonun sahnesi yaşamını yitirenlerin resimleri ve çiçeklerle donatıldı.

Acılarının yanı sıra öfkelerini dile getiren anmaya katılanlar, yaşanan ölümlerin sorumlularından hesap soracaklarını vurguladı. Depremde yaşamını yitirenlerin her ulustan, her inançtan insanlar olduğu belirtilen anmada, "Yardım ulaştırmayan, günlerce bölgeye gitmeyen AFAD, Kızılay ve AKP diktatörlüğüne rağmen yaralarımızı birlikte saracağız" mesajı verildi.

Mardef'in organize ettiği anmada Alevi dedeleri gülbanglar seslendirdi. İslamiye Kürdistan, Mardef, FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ve Besime Konca yaptıkları konuşmalarda dayanışmayı büyütme ve hesap sormak için mücadele etme çağrısında bulundu.

Ağıtların hiç dinmediği anmaya AVEG-KON'a bağlı AGİF ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP) da katıldı.