27 Eylül 2024 Cuma

Depremde yaşamını yitirenler için mum yakıldı

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, Bakırköy ve Kadıköy'de yaptığı etkinliklerle depremde yaşamını yitirenleri andı. "Pencerende 1 Mum Yak" eyleminin 10'uncu gününde gerçekleştirilen eylemlerde depremin yaşandığı kent isimlerinin yazılı olduğu dövizler yere serildi ve mumlar yakılarak oturma eylemi gerçekleştirildi.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri Deprem Koordinasyonu, Maraş merkezli depremlerin 40. gününde Kadıköy ve Bakırköy'de anma eylemleri gerçekleştirdi.

"Pencerende 1 Mum Yak" eyleminin 10'uncu gününde gerçekleştirilen final eyleminde 10 dakika oturma eylemi yapıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anmada, "Deprem öldürmez çürük binalar öldürür" pankartı açıldı, depremin yaşandığı kentlerin isimlerinin yer aldığı dövizler taşındı. Anma 10 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nin Kadıköy İskele Meydanında gerçekleştirdiği eylemde depremin yaşandığı kentlerin isimlerinin yazılı olduğu kartonlar yere bırakılarak üzerine mumlar konuldu.

Anma etkinliğinde depremde yaşamını yitiren İnsan Hakları Derneği (İHD) Onur Kurulu Üyesi Hatice Can ve İHD Antakya eski Şube Başkanı Mithat Can'ın oğlu avukat Eren Can da söz aldı. Can, "Bugün bir son değil aslında bir başlangıç. Hesap soracağımız günler için bir başlangıç" dedi.