27 Eylül 2024 Cuma

Depremde yaşamını yitirenler Pazarcık'ta anıldı

Depremin 40'ıncı gününde Pazarcık'ta yapılan anmada söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Belki acınızı azaltamayız, kaybettiklerinizi getiremeyiz ama 11 kentte yaşamını yitirenlerin ailelerine söz veriyoruz, hesap verecekler" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), depremin 40'ıncı günü dolayısıyla Maraş ve Pazarcık'ta lokma dağıttı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyeleri, Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı İsmet Kurt ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş'ın aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak depremzedelerle birlikte, yaşamını yitirenlerin mezarını ziyaret etti.

Halilağa ve Damlataş mezarlıklarına giden heyet, karanfil bıraktıkları mezarlıkların üzerinde mum yaktı. Mezarlık ziyaretlerinin ardından Pazarcık'ta bulunan Cemevi'ne gelen heyet, burada lokma dağıttı.

ÖZTÜRK: HESAP VERECEKLER
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Türkiye'de her zaman deprem olduğunu ve olacağını söyleyerek, "Ama bu kadar insanımızı kaybetmemizin nedeni deprem değil. Bu çürümüş, faşist zihniyet" dedi. "Japonya'da deprem oluyor ve tek bir insanın burnu bile kanamıyor. Neden biz bu kadar insanımızı kaybedelim?" diye soran Öztürk, yaşamını yitiren insanlar için hesap soracaklarını belirtti. Öztürk, "Kürtlere, demokrasi, barış isteyenlere 'düşman' deyip durdular. Kürt halkına da, demokrasi ve barış isteyenlere de düşman olan sizin zihniyetiniz. Bu topraklara bakıyoruz. Sizin zihniyetiniz büyük katliamlar yaptı. Bugün de bu katliam depremle değil, iktidarın zihniyetiyle oldu. Kürt, Türk, Alevi, Süryani, Ermenilerin bir arada yaşamasını istemeyen ve bu kadar insanın ölmesine neden olan yine bu zihniyettir. Tayip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve bu çürümüş zihniyet hesap vererek gidecek. Bu kadar insanımızı kaybettik. Halkımıza söz verdik, bunun hesabını verecekler" diye konuştu.

Öztürk, "Acımız büyük, yaramız derin. Size söz veriyoruz, belki acınızı azaltamayız, kaybettiklerinizi getiremeyiz ama 11 kentte yaşamını yitirenlerin ailelerine söz veriyoruz, hesap verecekler" dedi.

AKD Genel Başkanı İsmet Kurt ve Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu da söz alarak rant politikalarına dikkat çekti.

Heyet, daha sonra Maraş merkezde depremzedelerle bir araya gelerek, lokma dağıttı.