27 Eylül 2024 Cuma

Depremzedelere oruç tutma dayatması

Maraş'ta Alevilerin yoğun yaşadığı Elbistan ve Nurhak ilçelerinde Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar ve sahur saatlerinde yemek dağıtımı yapılarak Alevi halka oruç tutmaları dayatılıyor.

Maraş'ın Elbistan ve Nurhak ilçelerinde yaşayan Alevi halkı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına gidilmeyerek ölüme terk edilmelerinin ardından şimdi aç bırakılıyor.

Yemek dağıtımı yapılan çadırlarda sadece iftar ve sahur saatlerinde yemek verilerek Alevi halkı gün boyu aç bırakılarak oruç tutmaları dayatmasına maruz kalıyor.

Elbistan'da iftar ve sahur saatleri dışında yemek dağıtılan çadırlar kapatılırken, Nurhak'ta da benzer bir durum yaşanıyor.

Bölgede yaşayan Alevi halkı, oruç tutmaya zorlanmalarına ve gün boyu aç bırakılmalarına tepki gösterdi.

AFAD DEPREMZEDELERE SAHUR'DA YEMEK DAĞITMADI
Oruç tutan depremzedelerin durumu da farklı değil. Elbistan'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde AFAD'ın kurduğu çadır kentte depremzedelere sahur yemeği dağıtılmadığı için insanlar sahurda yemek yemeden oruç tutmak zorunda kaldı. Depremzede Hatice Yücel, "Sahur yemeği gelmedi. Saat 03.00'da ekmek verilecek dediler onu da vermediler. Akşam yemeği alıp, onu yiyoruz. Dün akşam sahurda bisküvi yedik" diyerek kendisine gönüllülerin yardım ettiğini belirtti.