27 Eylül 2024 Cuma

Depremzedelerle dayanışmayı büyüten TÖP üyelerine fiili gözaltı ve tehdit

TÖP Hatay İl Sözcüsü Hasan Özgün ve üye Pelin Songül Çiçek, erzak dağıtımı için gittikleri Hatay'ın Güzelburç köyünde özel harekat polisleri tarafından fiili gözaltına alındı ve tehdit edildi. Özgün ve Çiçek, kamuoyunun da tepkisi sonucu serbest bırakıldı.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Hatay İl Sözcüsü Hasan Özgün ve TÖP üyesi Pelin Songül Çiçek, ilk günden beri depremzedelerin yaralarını sarmak ve dayanışmayı büyütmek için çalıştıkları Hatay'da fiili gözaltına alındı.

Erzak dağıtmak ve halk toplantısı yapmak için gittikleri Güzelburç köyünde özel harekat polisleri tarafından fiili gözaltına alınan Özgün ve Çiçek'in tutuldukları okuldan çıkışına izin verilmedi. TÖP, kimliklerine de el koyulan Özgün ve Çiçek'in işkenceyle tehdit edildiğini açıkladı.

TÖP'ün paylaşımı şu ifadelerle son buldu: "Yoldaşlarımızın kılına zarar gelirse hesabını sorarız! Yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın!"

Özgün ve Çiçek, bir süre fiili gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. TÖP, şu açıklamayı yaptı: "Yoldaşlarımız serbest! Günlerce halkı yalnız bırakan devlet, ilk andan beri halkla iç içe olan devrimcileri gözaltı ile, ölüm tehditleri ile korkutamaz! Çağdaş Hukukçular Derneği'nden avukat dostlarımıza ve devrimci demokrat kamuoyuna dayanışmaları için teşekkür ederiz. Biz burada, halkla olmaya devam edeceğiz!"