27 Eylül 2024 Cuma

'Devrimci mücadelemizle hesap soracağız'

Gözaltındaki sosyalistlerle dayanışma açıklaması yapan Adana'daki gençlik örgütleri, devrimci mücadeleyle hesap soracaklarını kaydetti.

Adana'da gençlik örgütleri 12 Mart sabahı gözaltına alınan sosyalistlerle dayanışma açıklaması yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütünde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Yoldaş Mete okudu.

Toplantının gerçekleştiği salona, "Gözaltılar gençliği yıldıramaz! Devrimci mücadelemizle hesap soracağız!" pankartı asıldı.

Devletin kendi çürümüşlüğünü gizlemek adına yaptığı bütün engelleme ve baskılara rağmen yıllardır barikat başında halktan yana kavga verenlerin deprem bölgesindeki halkları da yalnız bırakmadığını hatırlatan Mete, "Devlet destekli çetelerce Suruç'ta, Ankara'da, Amed'de katledilenlerin yoldaşları, dostları oradaydı. Her gün katledilen kadınlar oradaydı. Devletin kurulduğu günden bugüne öldürülen, soykırımdan geçirilen, ötekileştirilen Aleviler, Kürtler bütün güçleriyle oradaydı. Katledilen madenciler, şiddete maruz kalan sağlıkçılar, atanamayan öğretmenler, işçiler, emekçiler oradaydı. Devlet ise o sırada çadırları halka satmakla, halktan para dilenmekle meşguldü. Depremzedelere hakaret eden, halkın acısına pişkince sırıtanlar bu doğal afeti kitle katliamına çevirenlerin ta kendisidir" dedi.

12 Mart Gazi Ayaklanması'nın yıldönümünde yapılan operasyonla gençliğin iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını dile getiren Mete, şöyle devam etti: "Bizlere saldıranların kim olduğunu bir kez daha buradan söyleyelim. 16 Mart 1978'de Beyazıt'ta devrimci gençleri katledenler ile bugün gençliğin birleşik örgütlü mücadelesine saldıranlar aynıdır. Berkin'i katledip meydanlarda yuhalatanlar ile bugün bizleri gözaltına alanlar aynıdır. Halkı enkazlara terk edenlerle halk ile dayanışma içinde olan devrimci gençliğe saldıranlar aynıdır. Gün bu aynılara karşı mücadeleyi büyütme, hesap sorma günüdür. Devrimci gençlik dünden bugüne devletin baskı, gözaltı saldırılarına ve tutuklamalarına diz çökmedi, çökmeyecek. Sokakları, barikat başlarını, kampüsleri terk etmedi.
Gözaltındaki arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılsın. Tüm baskılara rağmen gençliğin örgütlü mücadelesini büyütmeye, devlet ve siyasi iktidara karşı, gençliği özgürlük mücadelesi saflarına çağırmaya, bu sömürü düzenine karşı devrim saflarında örgütlenmeye devam edeceğiz."