29 Eylül 2024 Pazar

Dicle Üniversitesi öğrencileri: Biz de söz hakkına sahibiz

Fakültelerinin taşınmasına karşı 2 haftadır eylemlerini sürdüren Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, taşınma kararının hızla ve kimseye danışılmadan verilmesini eleştirerek, "Fakültemizde, sosyal ve kültürel birikimi olan alanımızda eğitim görmek istiyoruz" dedi.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, 2 haftadır fakültenin 40 yıldır yer aldığı tarihi binadan taşınmasına karşı direniyor. Öğrencilerin direnişi sonucu rektörlük komisyonu, taşınma kararını yeniden gözden geçireceklerini belirtti. Öğrenciler ise rektörlüğe cumaya kadar mühlet verdi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, süreci ve neden karara itiraz ettiklerini ETHA'ya anlattı. Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen hukuk öğrencisi, üniversite yönetiminin kimseye danışmadan, hızla taşınma kararı aldığını ve uygulamaya koyulduğunu anlattı. Kendileri derse girerken bir yandan fakültenin taşınması işlemlerine başlandığını aktaran öğrenci, dönem ortasında yapılan yazılı bir açıklamayla yeni bir fakültede derslerin devam edeceğinin duyurulduğunu belirtti.

Kendilerinin taşınma işleminin öğrencilere sorulmadan ve aniden yapılmasına karşı çıktıklarını kaydeden öğrenci, "Biz mevcut binanın eksiklerinin giderilmesini ve mevcut binada eğitimimize devam etmeyi istiyoruz. Gelişmeye, değişmeye ve dönüşüme asla karşı değiliz. Fakat değişimin bileşenleri olarak biz de söz hakkına sahibiz diyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylemlerinin günlerdir devam ettiğini ve eylemleri sürdürmek için kendi aralarında forumlar düzenlediklerini anlatan öğrenci, rektörlüğün karara ilişkin tekrar toplanma adımını hatırlatarak, "Direnişimizin bizi nasıl etkili bir kazanıma götürdüğünü herkes gördü. Rektörlüğe çağrımız, biz fakültemizde, sosyal ve kültürel birikimi olan alanımızda eğitim görmek istiyoruz" dedi.