27 Eylül 2024 Cuma

DSG: Türk devleti Garê'ye operasyon ile IŞİD'i canlandırmak istiyor

Türk devletinin Garê'ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan DSG Genel Komutanlığı, Türk devletinin IŞİD'i yeniden canlandırmak ve bölgenin istikrarını bozmak istediğini dile getirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Türk devletinin Güney Kurdistan'daki Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını artırırken Güney Kurdistan'ın Duhok eyaletinde bulunan Garê Dağı'na da saldırılar başlattı. Bu saldırı Türkiye sınırı üzerinde değil Güney Kurdistan topraklarının içinde yapılıyor" denildi.

Türk devletinin Rojava ve Güney Kurdistan'a bölgelerine saldırıları bölgedeki istikrarı bozmayı amaçladığı ifade edilen açıklamada, türk devletinin saldırılarının IŞİD'e karşı mücadeleyi zayıflattığı, IŞİD'in yeniden güçlenmesine zemin hazırladığı ve IŞİD ile mücadeleyi olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

DSG, "Kürt halkının ve bölge halklarının insanlık düşmanı IŞİD'e karşı başlattığı eşsiz mücadele aralıksız sürüyor. Türk devletinin işgal saldırıları Kürt, Arap ve diğer bölge halklarının kazanımlarını ellerinden almak istiyor. Biz bu yüzden Türk devletinin Garê'ye yönelik saldırılarını tehlikeli görüyoruz. Ancak IŞİD terörü ve Türk devletinin işgal saldırıları karşısındaki kararlı duruşumuz bundan sonra da devam edecektir. Uluslararası Koalisyon'u ve tüm ilgili güçleri Türk devletinin bu işgal saldırıları karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz" diye belirtildi.