27 Eylül 2024 Cuma

Efe Demir'i intihara sürükleyen Yapı Kredi'den İSİG Meclisi'ne yasal işlem tehdidi

Depremzedelerin kredilerinin ertelenmesini istediği için mobbinge uğrayan ve sabahlara kadar çalıştırılan Efe Demir'in intihara sürüklenmesini duyuran İSİG Meclisi, Yapı Kredi Bankası tarafından iftira ithamıyla yasal işlem başlatılacağı yönünde tehdit edildi.

Yapı Kredi Bankası'nın teknoloji iştiraki Yapı Kredi Teknoloji şirketinde çalışan Efe Demir, depremzedelerin kredilerinin ertelenmesini istediği mobbinge uğradı, sabahlara kadar çalıştırıldı. Demir'in maruz kaldığı mobbing ve baskı sonucu intihara sürüklenerek yaşamına son verdi.

Demir'in intihara sürüklenmesinin ardından iş arkadaşları tepki göstererek Yapı Kredi sistemlerini durdurdu ve uzun süre bankanın sistemlerine giriş yapılamadı. Öte yandan sosyal medyada da çok sayıda kişi Yapı Kredi'nin yaptıklarına tepki gösterdi.

Efe Demir'in uğradığı mobbing ve baskıyı duyuran İSİG Meclisi, Yapı Kredi Bankası tarafından iftira ithamıyla yasal işlem başlatılacağı yönünde tehdit edildi. Banka, şu ifadeleri kullandı: "Bizleri derinden yaralayan bu vefatla ilgili; sosyal medya hesabınızdan yaptığınız 'mobbing nedeniyle intihar' ve 'buna bağlı olarak şirket çalışanlarının iş yavaşlattığı ve sistemin durduğu' iddiaları asılsızdır ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçeklikten uzakta, insan hayatını kullanarak itibar zedelemeye odaklanan bu sosyal medya paylaşımının ivedilikle kaldırılmasını talep eder, aksi halde konuyla ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz."