27 Eylül 2024 Cuma

Efrîn halkı: Topraklarımız özgürleşene kadar direneceğiz

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'i işgal saldırısının yıldönümünde eylem yapan Efrîn halkı, topraklarını tekrar özgürleştirene kadar direnmeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye ve desteklediği çetelerin, 20 Ocak 2018'de başlattığı Efrîn işgal saldırısı Şehba'da yaşayan onbinlerce Efrînli tarafından bir kez daha lanetlendi.

Şehba'da yaşayan Efrînliler, dün Efrîn Meclisi Kantonun çağrısıyla Dêr Cimêl beldesinin Ziyaret Köyü'nde bir araya geldi. Kürt, Arap ve Türkmen binlerce kişi Efrîn direnişi esnasında ölümsüzleşen savaşçıların fotoğraflarını taşıdı. Kar yağışına rağmen binlerce kişi Veger Kampına kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Efrîn Meclisi Eşbaşkanı Şiraz Hemo yaptığı konuşmada, Efrînlilerin direnerek faşist Türk devletine teslim olmadıklarını ifade etti. Efrîn özgürleşinceye kadar direneceklerini dile getiren Hemo, uluslararası toplumun sessizliğine de tepki gösterdi.

KOBANÊ'DEKİ EFRÎNLİLER İŞGALİ KINADI
İşgal sonrasında topraklarını terk etmek zorunda kalan ve Kobanê'ye göç eden Efrînliler de eylem yaptı. Özgür Kadın Meydanı'nda bir araya gelen Efrînliler adına açıklamayı Cahide Efrîn yaptı.

İşgal saldırısı esnasında Türk devletinin NATO silahlarını kullanarak yüzlerce kadın ve çocuğun ölümüne yol açtığını belirten Efrîn "Binlerce hayvanı katletti, okullarımızı, evlerimizi, camileri harap etti. Bu saldırılar insan hakları kurumlarının ve dünyanın gözü önünde gerçekleşti. Bugün de öldürme, kaçırma ve kadınlara ve çocuklara dönük saldırılar devam ediyor. Tarihi yerler yıkılıyor, demografik yapı değiştiriliyor, kadınlara tecavüz ediliyor" dedi.

Fırat Bölgesi'ne göç etmek zorunda kalan Efrîn halkının işgan saldırılarını lanetlediğini belirten Cahide Efrîn şunları vurguladı: "Tüm insan hakları kurumlarını, Efrîn, Girê Spî ve Serê Kaniyê'de işledikleri suçlardan dolayı işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı tutum almaya ve yargılanmaları için girişimde bulunmaya çağırıyoruz."

ÇOK SAYIDA KENTTE EYLEM YAPILDI
Türk devletinin Efrîn'e yönelik başlattığı işgal saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla Cizre bölgesine bağlı çok sayıda merkezde de eylem yaptı. Derik kent merkezi, Tirbespiye, Til Hemis, Til Berak, Girkê Legê, Til Koçer, Til Temir ve Serêkaniyêli göçmenlerin kaldığı Waşûkanî Kampı'nda da eylemler yapıldı.