29 Eylül 2024 Pazar

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar tutuklandı

Katıldığı programda, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" dediği için hedef gösterilerek gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

Katıldığı televizyon programında, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" dediği için gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

Kolivar, bir televizyon programında, "Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya'da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" ifadelerini kullandıktan sonra AKP'liler tarafından hedef gösterilmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kolivar'ın sözlerinin "nefret söylemi" olduğunu iddia ederek, "Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir" demişti.

"Türk milletini alenen aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınan Kolivar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Tutuklanan Kolivar'ın emniyet ifadesinde, Türk toplumunu hedef almadığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylediği öğrenildi.