29 Eylül 2024 Pazar

Elbistan'da tutsaklara işkence

Kendisini Adalet Bakanlığı personeli olarak tanıtan kişilerce hapishanede tutsaklara işkence uygulandı, tutsakların tedavi edilmesi engellendi. İşkence sonucu tutsakların bir süre bilinci kapandı.

Elbistan E Tipi Kapalı Hapishanesinde 21 Eylül günü D-7 koğuş araması sırasında kendilerini Adalet Bakanlığı personeli olarak tanıtan sivil ve resmi giyimli kişiler hükümlü Ahmet Bilge, Rahim Durukan ve Ahmet İsmail'i darp etti.

Darp sonucu hükümlülerin vücutlarında kırıklar oluştu, bedenleri yaralandı, baş ve yüz bölgelerine uygulanan şiddet neticesinde bilinçleri kapandı.

Hükümlü Ahmet Bilge'nin ilk tedavisi yapılmadığı gibi ters kelepçeli bir halde hapishanede bekletildi. Gecikmeli olarak hastaneye götürülen Bilge'nin tedavisi engellendi. Ayağında kırık tespit edilen Bilge'nin tedavisi yapılmadığı gibi hastane evrakları da tespit edilmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yönelttiği sorularla işkenceyi Meclis gündemine taşıdı. Beştaş, bakanlığın işkenceyi önlemeye yönelik bir uygulamasının olup olmadığını, bu işkenceyi gerçekleştiren kişilerin yargılanmasına yönelik bir adımın atılıp atılmayacağını sordu.