29 Eylül 2024 Pazar

Emek ve Özgürlük İttifakı: Şebnem Korur Fincancı'nın yanındayız

Emek ve Özgürlük İttifakı, iktidarın kendi krizinden çıkmak adına muhalif her kesimi hedef gösterdiğini belirterek, gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, yaptığı yazılı açıklamayla Türk devletinin Güney Kürdistan'daki kimyasal silah kullanımının araştırılması çağrısında bulunduğu için hedef gösterilen ve gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yanında olduğunun altını çizdi.

Yapılan açıklamada, AKP-MHP iktidarının faşizmi kurumsallaştırmak yönünde adımlarını hızlandırdığı vurgulandı ve "Siyasi iktidar seçim stratejisini tümüyle devlet şiddetine dayandırıyor, toplumsal gerilimi an be an yükselterek faşizmi tahkim etmeye çabalıyor" dendi.

İktidarın uluslararası hukuk tarafından savaş suçu olarak görülen ve yasaklanan kimyasal silahın kullanımına ilişkin iddiaları araştırmak yerine bu iddiaların araştırması çağrısında bulunan Fincancı'yı gözaltına aldırdığı dile getirilen açıklama, şöyle devam etti: "Şebnem Hoca bir bilim insanıdır ve bilim insanı olmasını gereğini bir adım dahi geri adım atmadan yerine getirdiği için hedeftedir. Siyasi iktidar kendi krizinden çıkışı için şiddetten medet umarak tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi TTB'yi hedef alıyor."

Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunulan açıklamada, tüm demokratik kamuoyu da Fincancı ve TTB'ye dönük saldırılara karşı ses çıkarmaya ve dayanışmaya davet edildi.