27 Eylül 2024 Cuma

Enkazdan çıkarılan Suriyeli çocuk istismara uğradı

Haşim Cemal E. isimli erkek Antakya'da enkaz altından çıkarılan ve hastaneye kaldırılan 13 yaşındaki Suriyeli çocuğu istismar etti, kardeşinin üstünde bulunan altınları çaldı. Hastanede birçok kadına istismarda bulunduğu iddia edilen Haşim Cemal E.'nin sosyal medya hesabından istismar ettiği çocukların fotoğraflarını paylaşarak "akrabam" dediği ortaya çıktı.

Maraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Antakya'da enkazdan çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan Suriyeli iki kız kardeşten 13 yaşındaki çocuk istismara uğradı. Haşim Cemal E.'nin istismar ettiği ve 18 yaşındaki diğer kız kardeşin de kolundaki ve boynundaki altınları çaldı.

İddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Çocuğun ve kadının ifadesini alan savcılığın, Haşim Cemal E. hakkında yakalama kararı çıkması bekleniyor.

bianet'ten Evrim Kepenek'e konuşan ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na Haşim Cemal E.'nin yargılanması talebiyle başvuran Suriyeli iki kız kardeşin abisi Muhammed Bilal K., "Hatay'da depreme yakalandık. Ben, abim, annem ve babam enkazın altındayken 14 yaşındaki kız kardeşim R. ve ablam olan F.'yi, Hatay Devlet Hastahanesi'ne götürmüşler. Ben enkazdan üçüncü gün çıktım" dedi.

Ablası ve kardeşinin 10. saatte kurtarıldığını aktaran Bilal K., kardeşinin hastaneye sevk edildiğinde isminin Haşim Cemal E. olduğunu duyduğu erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı: "Şüpheli kardeşimin yanına giderek 'bir şeyin var mı' diyerek sormuş ve kardeşimi istismar etmiş. Kardesim kaçmaya çalıştıkça Haşim Cemal E. kardeşimin peşinden gitmeye devam etmiş. Erkek, hastanede bulunan başka kadınlara da aynı şekilde davranmış. Kız kardeşim bu erkeğe ismiyle hitap eden başka birinden ismini öğrenmiş. Ben de kendisi hakkında araştırma yaparak sosyal medya hesaplarını buldum ve fotoğrafını kardeşime göstererek şüpheliyi tespit ettim. Erkeğin iletişim bilgisini de sosyal medya hesabından öğrendim. Sosyal medya hesaplarından da Reyhanlı da oturduğunu paylaşmış. Kardeşim ve ablam bir süre sonra Adana' ya hastaneye sevk edildi. Kardeşim şu anda İstanbul'da bir hastanede tedavi altında."

Haşim Cemal E.'nin kendi ismi ile kullandığı Facebook hesabında kardeşi R. dahil olmak üzere birçok kadının ismini paylaştığını, "Bunları tanıyan var mı, bunlar benim akrabalarım, araştırıyorum, bilen kişi bana dönüş yapsın" şeklinde bir mesaj yayınlayarak altına numarasını yazdığını söyleyen Bilal K., şöyle devam etti: "Kardeşim ve ablam şüphelinin hastaneye girerek kadınların kollarından altınlarını aldığını hatta ablam olan F.nin 'biz size dışarıda veririz' diyerek üzerinden bulunan altınları aldığını anlattılar."

Muhammed Bilal K. kardeşlerinin İstanbul'daki hastanede de güvende olmadıklarını belirterek, 6284 No'lu yasa kapsamında korunmalarını istedi. "Başka kadınlara bunları yaptığını kardeşlerim anlattı ve bu adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor" diyen Bilal K., başka kadınların da yara almaması ve kardeşlerime zarar vermemesi için bu adamın derhal tutuklanmasını istiyorum. Bilal K. son olarak "Polisler hastaneye geldiler ve kardeşlerim onlara ifade verdi. Artık sorumluluk savcılıkta. Bu kişi dışarıda olduğu sürece biz de başka kadınlar da tehlikede" dedi.