27 Eylül 2024 Cuma

Erdoğan, Antakya'da da 'helallik' istedi

Depremde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Antakya'ya giden Erdoğan, "helallik" istedi. Bahçeli ise 35 gün içerisinde her türlü tedbiri aldıklarını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlerden binlerce insanın yaşamını yitirdi, on binlerce insanın sokakta yaşamaya ve salgın hastalığa mahkum edildiği Antakya'ya gitti. Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadırkenti ziyaret eden Bahçeli, çadır, su, seyyar tuvalet ve banyo sorunu çözülmeyen Antakya'da "35 gün içerisinde her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkan tanıyan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var" sözlerini sarf etti.

Erdoğan da, "asrın felaketi" laflarıyla devletin halkın ihtiyaçlarını karşılamamasını meşrulaştırmaya çalıştı.

Depremde zarar gören Antakya Havalimanını bir hafta içerisinde işler hale getirmekle övünen Erdoğan, "Gel gör ki ana muhalefet Hatay Havalimanı'nı biz onardık yalanını ortaya attı, yaptıkları böyle bir şey yok" ifadesini kullandı. Erdoğan, Adıyaman'da olduğu gibi Kırıkhan'da depremzedelerden "helallik" isteyerek, "Sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir" dedi.