29 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan yine TTB'yi ve Fincancı'yı hedef aldı

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine TTB'yi ve Korur Fincancı'yı hedef aldı. Yargının harekete geçtiğini söyleyen Erdoğan, yasal düzenlemeyle kurumun isminin değiştirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, yine Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı ve TTB'yi hedef aldı.

Yasal düzenleme ile kurumun adının değiştirilebileceğini söyleyen Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Terör örgütünün dili ile konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça büftan eden böyle bir şahsın adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.