28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan'dan yüzde 25 zam lütfu

"Sözleşmeli Kadro Şöleni" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilere "müjde" olarak yüzde 25 zam uygulayacaklarını duyurdu, Erdoğan mücadeleci sendikaları hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan memur ve emeklilerin maaş artış oranını yüzde 25 olarak açıkladı bunu da "müjde" olarak sundu. Erdoğan, Ankara'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" isimli programda konuştu.

Sabah saatlerinde 2022 yılının enflasyon oranını açıklayan TÜİK'in gerçeği yansıtmayan verilerine göre kamu görevlileri ve emekliler ocak ayından itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise yüzde 15,4. Öte yandan vergi ve harçlara yüzde 22, kamu kurum kuruluşu lojmanlarına yüzde 47, asgari ücrete yüzde 57 zam yapılırken Erdoğan memur ve emeklilere "müjde" olarak yüzde 25 zam uygulayacaklarını duyurdu.

Sarı sendika Memur Sen etkinliğinde konuşan Erdoğan, mücadeleci sendikaları hedef aldı. Milli değerlere yabancı sendikal hareketten işçiye, kamu görevlisine ve ekonomiye hayır gelmeyeceğini iddia eden Erdoğan, "Sendikacılık adı altında farklı toplum kesimleri arasında kavganın, gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların vesayete uygun ortam hazırlamak için piyon olarak kullanıldığını hatta el altından desteklendiğini gördük. İdeolojik bağnazlıkla hareket eden sendikaların demokrasiyi korumak yerine beşli çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük. 'Ordu göreve' pankartları altında sıraya girmekten utanmayan sendikalar gördük. Marjinal yapıların sözcülüğünü yapan, teröristlere aleni destek veren, bölücü örgütlerin eylemlerini meşrulaştırmak adına kırk dereden su getiren sendikalar gördük. İç ve dış güç odaklarına selam duran, vesayetin oyuncağı haline gelmiş sözde sendikalar gördük. Benzer çarpıklıklar üniversitelerden gazetelere, barolardan siyasi partilere kadar geniş bir yelpazede geçerlidir. Yaşadıklarımız bize ideolojik sendikacılığı ne ülkemize ne de demokrasimize hiçbir katkısının olmadığını ve olamayacağını göstermiştir. Artık bu sendikacılık anlayışının hiçbir hükmü, etkinliği ve itibarı kalmamıştır. Ülkemiz son 20 yılda ayağına vurulan diğer prangalarla birlikte ideolojik sendikacılık zincirinden kurtulmuştur."