27 Eylül 2024 Cuma

Esad-Erdoğan görüşmesine ilişkin Suriye'den önemli açıklama 

Suriye Devlet Bakanı Beşar Esad'ın danışmanlarından Buseyna Şaban, Türkiye-Suriye ilişkilerine dair değerlendirmede bulundu. Buseyna Şaban, "Türkiye Suriye topraklarından çekilmeyi kabul etmeden masaya oturmayacağız" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üst düzey danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye-Suriye ilişkileri ve Erdoğan-Esad görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bugün Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısının kıymetli, değerli ve zengin bir parçası olan topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme süreci yürütüyor" diyen Buseyna Şaban, Türkiye ile görüşmelerin Suriye topraklarından çekilmeyi kabul etmesine bağlı olduğunu söyledi.

'ERDOĞAN'IN YAKINLAŞMA ARZUSU SEÇİMLERİ KAZANMA AMAÇLIYDI'
Türkiye'nin normalleşme sürecine dair sunduğu önerilerin yanıltıcı olduğunu söyleyen Buseyna Şaban, "Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Suriye ile yakınlaşma arzusu seçimleri kazanma amaçlıydı, ancak sundukları hiçbir şey yoktu. Sahada yaptıklarını sürdürmek, topraklarımızı işgal etmek, ortalığı kasıp kavurmak, Kürtlere saldırmak istiyorlar" dedi.

Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi şartını kabul etmesi gerektiğini kaydeden Buseyna Şaban, "Hemen çekilmeleri gerektiğini söylemedik, ancak bu ilkeyi kabul etmek istemiyorlarsa masaya oturmayacağız" ifadelerini kullandı.