27 Eylül 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Qamişlo katliamını unutmadık, unutturmayacağız

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Kürdistan, Qamişlo katliamına ilişkin yaptığı açıklamada, "Qamişlo katliamının hesabını sormak, bugün sadece Esad gericiliğine karşı değil sömürgeci Türk devleti ve bölgesel gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmek ve Rojava'ya dönük işgal politikalarına karşı durmakla mümkündür" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Qamişlo katliamının 19. yılında yazılı açıklama yaptı.

12 Mart 2004 tarihinde oynanan bir futbol maçı sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren 8 kişinin cenaze törenine Baas rejimi tarafından düzenlenen saldırıda 52 kişinin katledildi, binlerce kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Qamişlo katliamının öfkesi 8 yıl sonra Rojava devrimini doğurdu" denildi.

Katliamcılık ve sömürgeciliğin faşizmin doğasında olduğu kaydedilen açıklamada, "Katliamların hesabını sormak sömürgeciliğin yıkılması ile mümkündür. Rojava'da olduğu gibi… Ne var ki Qamişlo katliamını gerçekleştiren sömürgeci zihniyet başta sömürgeci faşist şeflik rejimi olmak üzere, bugün de Rojava'ya yönelik düşmanlıkta hala iş başındadır" ifadelerine yer verildi.

ESP Kürdistan, "Bu yüzden, Qamişlo katliamının hesabını sormak, bugün sadece Esad gericiliğine karşı değil sömürgeci Türk devleti ve bölgesel gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmek ve Rojava'ya dönük işgal politikalarına karşı durmakla mümkündür" diye vurguladı.