27 Eylül 2024 Cuma

ESP PM üyesi Keleş tahliye edildi

ESP PM üyesi Keleş, yurt dışı yasağı adli kontrolüyle tahliye edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Haydar Keleş tahliye edildi.

28 Şubat Salı günü Edirne'de gözaltına alınan ve tutuklanan Keleş, bugün İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Keleş hakkında yurt dışı yasağı adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

BİH'TEN DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA
Birleşik İşçi Hareketi (BİH) duruşma öncesi İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın da katıldığı eylemde, "Ali Haydar Keleş'e özgürlük" pankartı açıldı.

Eylemde sık sık "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Ali Haydar Keleş serbest bırakılsın" sloganları atıldı.

'KELEŞ'İN TUTUKLANMASINDAKİ AMACI BİLİYOR, KABUL ETMİYORUZ'
Bih Sözcüsü Meliha Kayacı, Keleş'in nerede bir işçi direnişi, grevi, eylemi varsa işçilerle omuz omuza, yan yana orada olduğunu hatırlattı. Keleş'in bu nedenle keyfi şekilde gözaltına alınıp, tutuklandığına dikkat çeken Kayacı, "Ali Haydar Keleş yoldaş işçi sınıfının direnişlerinin, grevlerinin yan ıbaşında olan sınıf bilinci taşıyan bir sosyalist. Amaçlanan şeyi de biliyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.

'ALİ HAYDAR KELEŞ'E ÖZGÜRLÜK'
Sermayenin işçi sınıfına yönelik artan saldırılara karşı dayanışmayı da omuz omuza yükselteceklerinin sözünü yineleyen Kayacı, "Ali Haydar Keleş'e özgürlük" ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından duruşmayı takip etmek için adliyeye geçildi.