27 Eylül 2024 Cuma

ESP'ye gözaltı saldırısına tepki: Faşizmi birleşik mücadelemizle yeneceğiz

DBP Genel Merkezi yaptığı açıklamayla sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına tepki gösterdi. Öte yandan sosyal medya da çok sayıda kullanıcı sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına tepkiler sürüyor. Depremin ardından sermaye odaklı politikalarıyla on binlerce insanı ölüme mahkum eden iktidar, halkların çağrısına yanıt veren dayanışmayı yükselten devrimcileri, sol ve sosyalistlere saldırısıyla kendisine yönelik eleştirileri perdeleyerek sorumluluğunu gizlemeye çalışıyor.

Ajansımızın muhabirlerinden Elif Bayburt, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı, MYK üyesi Senem Pektaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Tanya Kara, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Birkan Polat'ın yanı sıra Gençlik Komünleri'nden Devrim Barış'ın da aralarında olduğu çok sayıda sosyalist dün sabah gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınmıştı.

DBP: FAŞİZMİ BİRLEŞİK MÜCADELEMİZLE YENECEĞİZ
Açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, yazılı bir açıklama yaptı. On binlerce insanın iktidarın ihmali sonucu hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, halklarla dayanışma içinde olan devrimci, sol, sosyalistlerin engellenerek iktidarın sorumluluğunu üstünden atmaya çalıştığı vurgulandı. Açıklamada, "Birleşik mücadele yoldaşlarımıza yönelik siyasi soykırım operasyonları kabul edilemez. Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Baskı ve şiddet politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Bizler dayanışma ile omuz omuza, özgürlük mücadelemizi büyüterek bu faşizmi alaşağı edeceğiz. Bizler AKP-MHP faşist bloğuna baş eğmeyenlerin birleşik mücadelesiyiz, bu baskılarla ne seçim çalışmalarımızı engelleyebilirsiniz ne de iktidarınızın sonunun gelmesini. Kazanan biz olacağız. Faşizmi birleşik mücadelemizle yeneceğiz" dedi.

Öte yandan sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına sosyal medyada da tepkiler yükseldi.

DEVRİMCİ PARTİ: CEVABIMIZ NETTİR, TEK YOL BİRLEŞİK DEVRİM
Operasyonun 12 Mart'ta gerçekleşmesinin bir mesaj olduğunu kaydeden Devrimci Parti, "Birleşik mücadele yoldaşlarımıza yapılan polis saldırıları ve operasyonlar ‘zafer yürüyüşümüzü' durduramayacak. 12 Mart'ın yıldönümünde devlet tarafından verilen bu mesaja cevabımız nettir. Tek yol birleşik devrim" vurgusu yaptı.

ALINTERİ: OPERASYONLAR DEVRİMCİLERİ, MÜCADELEYİ DURDURAMAZ
Alınteri de sosyalistlere yönelik gözaltı terörüne tepki gösterdi. Dosyaya gizlilik ve avukat kısıtlaması getirildiğine dikkat çeken Alınteri, "Operasyonlar, gözaltılar ne gençliği ne de devrimcileri ve mücadeleyi durduramaz!" vurgusu yaptı.

KOCA: DEVRİMCİLERE BOYUN EĞDİREMEZSİNİZ
Devrimcilerin boyun eğmeyeceğinin altını çizen TÖP Dönem Sözcüsü Perihan Koca, "Devrimcilere boyun eğdiremeyeceğinizi öğrenemediniz mi daha? ESP'li yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın" sözleriyle tepki gösterdi.

BDSP: FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ
BDSP de gözaltıların derhal serbest bırakılmasını isteyerek şu ifadeleri kullandı: "Operasyonlarla, gözaltılarla, tutuklamalarla devrimcileri yıldıramayacaksınız! Faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz."

SODAP: SOSYALİSTLERE BASKI YAPARAK KURTULAMAYACAKSINIZ
SODAP da sosyalistlere yönelik baskılara dikkat çekti ve "Sosyalistlere baskı yaparak kurturalamayacaksınız! Yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın" dedi.

EREN: BU OPERASYON SEÇİM SÜRECİNİN PARÇASI
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Çetin Eren de "ESP'ye yönelik operasyonlar, içine girdiğimiz seçim sürecinin bir parçasıdır. ESP'li arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.