27 Eylül 2024 Cuma

ESP'ye yönelik gözaltı saldırısı Viyana'da protesto edildi

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırına Viyana'da yapılan eylemle tepki gösterildi, faşizmin saldırılarına teslim olunmayacağı belirtildi. 

ESP, ETHA, SGDF, BEKSAV, SKM, Limter-İş Sendikası, Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısı Avusturya'nın başkenti Viyana'da protesto edildi.

Avusturya Demokratik Güçbirliği (ADGB) ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) Avusturya örgütünün çağrısı ile Opera binası önünde yapılan eylemde, AKP-MHP faşizmine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Açıklamada konuşan AvEG-KON temsilcisi, sosyalistlerin faşizmin saldırılarına teslim olmayacağını söyledi, Türkiye ve Kürdistan'da HDP, ESP başta olmak üzere tüm devrimci, yurtsever, muhalif kesimlere yönelik saldırılara karşı birleşik mücadelenin önemine dikkat çekti. Kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini selamladı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada ise tecride karşı süren açlık grevleri etrafında kenetlenilmesi çağrısı yapıldı, 52'nci gününde devam eden açlık grevlerine Avrupa'dan ses verilmesi ve tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için hareket geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Komintern adına konuşma yapan Gerhard Mak ise ESP'ye yapılan gözaltı saldırısının devrimci muhalefete yönelik olduğunu belirterek, ESP'lilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Mak, Türkiye'de faşizm yıkılana, Kürdistan özgürleşene ve devrimci tutsaklar serbest kalana kadar enternasyonal mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Eylem, "Yaşasın devrimci dayanışma", "Politik tutsaklara özgürlük" sloganları ile sona erdi.