29 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 11 NİSAN 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada ve Türkiye'de yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Koronavirüs nedeniyle 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde iki günlük sokağa çıkma yasağına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-AKP ve MHP'nin İnfaz Kanunu'nda değişiklik öngören "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edilecek. (14.00)

-Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, İnfaz Yasası Düzenlemesini HDK'nin sosyal medya hesabından yapacağı canlı yayın ile değerlendirecek. (17.00)

-Cumartesi Anneleri, koronavirüs nedeniyle sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirecekleri 785. buluşmalarında gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl'ün akıbetini soracak. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, F Oturumu'nun 420.'sini virüs salgını nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirecek. (13.30)

-Ankara'da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, yapacakları 292. açıklama ile hasta tutsakların durumuna dikkat çekecek. (14.00)