27 Eylül 2024 Cuma

Ev hapsindeki Ayten Öztürk'e polis işkencesi sürüyor

Ev hapsindeki Ayten Öztürk'e dönük polis tacizi çeşitli gerekçelerle sürüyor. Öztürk, "Bu tacizlerden vazgeçin! Yaşadığım 6 işkencenin sorumluları hala bulunup ceza verilmezken bana yönelik bu işkencenin sürdürülmesi adaletsizdir" ifadelerini kullandı.

Ev hapsinin 613'üncü günündeki Ayten Öztürk'e dönük polis tacizi sürüyor. Polis ev hapsinde olan Öztürk'ü sık sık ya Ankara'dan gelen "denetleme" talimatıyla ya da "şüpheyle" evde olup olmadığını kontrol iddiasıyla taciz ediyor. "Akrep" denilen zırhlı araçlarla Öztürk'ün evinin önüne park eden, sokakta bekleyen özel harekat polisleri kriminalize etmeye çalışıyor. Öztürk bunlara ek olarak bu sabah yaptığı sosyal medya paylaşımında 05.00 sıralarında polislerin evine geldiğini ve elektrikli kelepçenin sinyalinin kesilmesi bahanesiyel Ankara'dan talimatla kendisinin evde olup olmadığını kontrol ettiklerini aktardı.

Polislerin onu telefonla arayabileceği halde adrese gidip bakmaları yönünde talimat aldıklarını söylediklerini aktaran Öztürk, Ankara İzleme Merkezi'ni aradığında ise cihazda bir sorun olmadığını söylediklerini kaydetti.

"Neden beni kendilerinin aramadığını sordum. 'Biz kolluğun işine karışmıyoruz kendileri de bir denetim sağlıyordur' dediler. Kolluğun Ankara'nın aradığını söylediğini belirttim. 'Sinyalin çekmediği bazen sisteme düşebiliyor' dediler. Sonuç olarak, buraya gelmeden beni arayabilecekken aramadılar" diyen Öztürk, ev hapsi işkencesinin bu tür tacizlerle derinleştirildiğine işaret etti.

Öztürk, şöyle devam etti: "Bu tacizlerden vazgeçin! Bir iftiracının 'tacizcinin linç edilmesini kaldırımdan izledi' yalan beyanıyla aldığım hukuksuz cezaların bozulması gerektiği açıktır. Yaşadığım 6 işkencenin sorumluları hala bulunup ceza verilmezken bana yönelik bu işkencenin sürdürülmesi adaletsizdir! Ne bu tacizleriniz, hukuksuzluklarınız, ne de işkenceleriniz adalet mücadelemi engelleyemez. Ev hapsi işkencedir, memleketimin yerle bir olduğu canlarımı yitirdiğim bu koşullarda daha büyük bir işkencedir, kaldırılsın! Hakkımdaki cezalar bozulsun!"